Samfundstjeneste forebygger kriminalitet

Dømte til samfundstjeneste har mindre risiko for at begå ny kriminalitet end kriminelle, som har fået en ubetinget fængselsstraf. Det viser ny rapport fra Justitsministeriet.

Dømte til samfundstjeneste har mindre risiko for at begå ny kriminalitet end kriminelle, som har fået en ubetinget fængselsstraf. Det viser ny rapport fra Justitsministeriet.

Kriminelle, der er dømt for røveri, vold, narkotika- eller seksualforbrydelser, har mindre risiko for at begå ny kriminalitet efter en dom til samfundstjeneste end efter en ubetinget fængselsstraf. Det viser en ny rapport fra Justitsministeriets Forskningskontor.

Heraf fremgår det, at tilbagefaldet til ny kriminalitet for disse lovovertrædere er 39 procent for dem, der har fået samfundstjeneste, mod 51 procent for dem, der har fået en ubetinget fængselsstraf.

Justitsminister Morten Bødskov udtaler:

"Vi skal have færre ofre for kriminalitet. Der er i dag alt for mange gengangere, der fylder op i de danske fængsler. Regeringen vil derfor arbejde for straf, der virker. Samfundstjeneste er således helt på linje med regeringens ambition om at straffe klogere og hjælpe kriminelle på rette kurs igen."

Rapporten viser samtidig, at der for samtlige lovovertrædere i undersøgelsen er en tendens til mindre tilbagefald til ny kriminalitet efter idømmelse af samfundstjeneste i forhold til ubetinget fængselsstraf. Denne tendens er dog ikke statistisk signifikant.

DenOffentlige.dk på DenOffentlige.dk Bliv medlem af DenOffentlige og vær med til at skabe debatten, dele viden og fremme en god udvikling i samfundet....
Aktivitet: Artikler: 1359 | Events: 31 | Kompetenceområder: 5

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer