Skal folkeskolen være selvejende?

05/11/12 1:17

Administrator

Anders Bondo Christensen rejser debatten om, hvem der skal eje folkeskolen Skal det fortsat være landets 98 kommuner, som driver folkeskole, eller kan man forestille sig en model, der ligner den måde, gymnasierne styres på. Anders Bondo Christensen, formand for Danmarks Lærerforening, rejser debatten i dagens udgave af ugebrevet Mandag Morgen.

”Man skal altid have et forbehold over for internationale sammenligninger, men når man kigger på Education at a Glance, så bruger vi kun 50 pct. af skolepengene på lærerlønningerne, mens gennemsnittet i OECD er 62,5 pct. Det er, fordi vi bruger for mange penge på administration,” siger Anders Bondo Christensen til ugebrevet Mandag Morgen.

”Vi har i Danmarks Lærerforening ikke lagt os fast på, at folkeskolen skal være en selvejende institution, men vi mener, at det er værd at overveje. Reelt har man i dag en dobbelt myndighed – med stat og kommune. Dels bruger vi for mange administrative resurser på skolen, dels bliver skolerne pålagt opgaver af såvel stat som kommune. Det lægger beslag på store ledelsesresurser. Og i mange kommuner er det svært at se et politisk engagement i skolen. Det handler sort set kun om økonomi og administration,” siger Anders Bondo Christensen. 

Læs Skole og Forældres svar til Anders Bondo Christensen

Tilmeld nyhedsbrev

Mest Læste

Annonce