Varde investerer i it i daginstitutionerne

I 2013 bruger Varde Kommune 3,5 mio. kr. til it-udstyr og uddannelse i institutionerne. Pengene kommer fra regeringens pulje til kvalitetsløft. Daginstitutionerne i Varde Kommune får et fælles digitalt bibliotek med tablets, digitale legeredskaber og andet udstyr.

Biblioteket indgår i en større investering i it i børnehøjde. Målet er, at alle børn skal være fortrolige med de nye medier inden skolestart.

I alt bruger Varde Kommune næste år 3,5 mio. kr. på at købe udstyr og uddanne pædagoger i at bruge det i pædagogisk sammenhæng. Institutionerne får også trådløst net og intranet. Pengene kommer fra den pulje på 500 mio. kr., som regeringen har afsat til et kvalitetsløft i institutionerne.

- Vi tror på, at en it-oprustning giver et kvalitetsløft. Vi investerer både i udstyr og kompetenceudvikling, og det vil på længere sigt give et løft. Fra 2014 bruger vi nogle af penge på at forbedre personalenormeringen, siger formand for udvalget for børn og undervisning Karl Haahr (L).

Varde Kommune får 4,5 mio. kr. fra puljen, og den ene mio. går til dagplejen. Fra 2014 er det planen at bruge en del at pengene på mere personale i institutionerne. Uddannelsen af medarbejderne vil i øvrigt ske i et jobrotations-projekt, der giver arbejde til ledige.
 

Varde Kommune på DenOffentlige.dk Varde Kommune
Aktivitet: Artikler: 27 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer