Vattenfall fortsætter som bycykelsponsor i Aalborg i endnu en sæson

Efter tre gode sæsoner med bycykler i Aalborg, har Vattenfall forlænget sit samarbejde med Aalborg Kommune i endnu et år, så bycyklerne fortsætter sin færden rundt i det nordjyske i den blå Vattenfall farve.

Oprindeligt var sponsoratets levetid tre år, men på grund af det gode samarbejde og tilfredse brugere af cyklerne, har Vattenfall besluttet også at støtte projektet i 2012.

”Vi er glade for det gode samarbejde med Aalborg Kommune og ser frem til endnu en sæson med de blå cykler. Som stor arbejdsplads i Aalborg vil vi gerne være med til at udvikle byen og bidrage til de tilbud, Aalborg kan tilbyde sine borgere. Vi er derfor glade for, at vores navn knyttes sammen med det fine bycykelsystem", udtaler Andrine Nordby, sponsoransvarlig for Vattenfall i Danmark.

I de første tre sæsoner er cyklerne blevet flittigt benyttet og samtidig behandlet pænt. I løbet af perioden er systemet løbende blevet udvidet, så der nu er 200 cykler placeret på 21 lokationer i Aalborg, hvor cyklerne er tilgængelige for Aalborgs indbyggere samt besøgende i byen.

”Bycyklerne er et af de meget synlige resultater af ARCHIMEDES projektet”, udtaler Rådmand Mariann Nørgaard, ”Sponsoratet har givet os mulighed for at indsætte flere bycykler, end oprindeligt planlagt, og vi har haft stor glæde af dynamikken i samarbejdet med Vattenfall”.

Det er gratis at bruge bycyklerne, som kan lånes ved, at man putter en 20´er i en møntlås, som det kendes fra indkøbsvogne. Bycyklerne i Aalborg er udstyret med aluminiumsstel og ikke pladehjul, men rigtige egerhjul. Det giver en lettere cykel med bedre køreegenskaber. Samtidig er cyklerne udstyret med 3 gear, cykelkurv, lygter samt fod- og forbremse. Der er således tale om en sikker og fleksibel cykel, der kvalitetsmæssigt ligger over de ’normale’ bycykler.
Bycykelordningen fungerer som en del af det EU-støttede projektet ARCHIMEDES, som fokuserer på bæredygtig og energirigtig transport i byer. Men undervejs har det udviklet sig til et bredt samarbejde mellem Aalborg Kommune, Vattenfall, Aalborg City og AFA JCDecaux.

I år vil cyklerne komme ud af sit vinterhi lørdag den 31. marts, hvor der vil være en officiel åbning af sæsonen 2012. Mere information om dette arrangement følger.

 

Emneord: Bycykel, Sponsor, Trafik
Aalborg Kommune på DenOffentlige.dk Aalborg Kommune
Aktivitet: Artikler: 74 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 15.09.14 Politik
  Kommunen går foran i kampen mod trafikulykker

  Samtidig med en landsdækkende kampagne mod uopmærksomhed i trafikken, vil Ringkøbing-Skjern Kommune gå foran og gennemføre en kampagne overfor de ansatte, så de bliver gode rollemodeller i trafikken.

 • 11.06.14 Infrastruktur
  Billige delebiler kobles til buslinje 350S

  Får man færre trafikpropper og bilkøer, hvis man kombinerer delebiler med kollektiv transport? Dét vil Region Hovedstaden finde ud af i et nyt projekt. Langs buslinje 350S bliver der nu placeret delebiler, som passagererne kan booke og bruge med rabat

 • 13.03.14 Infrastruktur
  Millioner til forbedring af lokal trafiksikkerhed

  Der sættes nu ind på udvalgte steder over hele landet for at bekæmpe ”sorte pletter” i trafikken. Samlet afsættes 66,2 millioner til f.eks. forbedring af rundkørsler, krydsombygninger og tiltag, der øger trafiksikkerheden på udsatte steder.

 • 13.12.12 Infrastruktur
  Ny cykelparkering til pendlere

  Nye cykelbokse giver bilpendlere og brugere af kollektiv transport bedre mulighed for at kombinere deres daglige pendling med cyklen.

 • 21.06.13 Infrastruktur
  Borgerne kan invitere politikerne til møde om kommuneplan

  Når Forslag til Kommuneplan 2013 skal i høring til efteråret, kommer det aktive medborgerskab til at spille en afgørende rolle. Alle i Haderslev Kommune – både borgere, foreninger, interesseorganisationer eller måske virksomheder kan invitere politikerne og kommunen til møder, hvor formålet er at diskutere Forslag til Kommuneplan 2013 eller lige præcis de dele af forslaget, der måtte have særlig interesse.