Alle Berendsen vaskerier har fået tildelt en Kronesmiley af Arbejdstilsynet

Infrastruktur

28/9/18 5:00

Berendsen Textil Service A/S

Berendsen gør alt for at give vores medarbejdere et sundt og sikkert arbejdsmiljø – og den ekstraordinære indsats har bl.a. ført til, at Arbejdstilsynet har tildelt virksomheden en Kronesmiley.

Et ekstraordinært godt arbejdsmiljø

De fleste virksomheder i Danmark stræber efter at opnå en grøn smiley fra Arbejdstilsynet som godkendelse af deres arbejdsmiljø. Men Berendsen er blevet tildelt en Kronesmiley af Arbejdstilsynet på alle vaskerier og på hovedkontoret. Dennis Smidt, Miljø- og arbejdsmiljøkonsulent hos Berendsen Danmark, forklarer:

”En Kronesmiley bliver kun givet til virksomheder, som har et anerkendt arbejdsmiljøcertifikat, der dokumenterer, at de gør en ekstraordinær indsats for at sikre en høj arbejdsmiljøstandard. Hos Berendsen har vi altid sat barren højt, når det gælder vores medarbejderes sikkerhed og trivsel. Uanset om du er ansat på vores direktionsgang eller på gulvet ude i vaskerierne, arbejder vi alle ud fra vores fælles mål om at have nul arbejdsulykker og gå trygge og glade på arbejde hver dag. Vores medarbejderes arbejdsmiljø vil vi ikke gå på kompromis med ét eneste sted i vores virksomhed, og derfor er det også essentielt for os at have en Kronesmiley på alle vores 16 landsdækkende vaskerier”.

Ledelsen investerer i medarbejdernes sikkerhed og sundhed

At Berendsen har opnået et arbejdsmiljøcertifikat og en Kronesmiley skyldes i høj grad, at ledelsen investerer målrettet og konsekvent i medarbejdernes sikkerhed og sundhed. Dennis Smidt fortæller:

”Vi har primært opnået certifikatet, fordi vi har et overordnet ledelsessystem, som gør det nemt for vores medarbejdere at følge vores fastlagte sikkerhedsprocedurer i hverdagen – og samtidig gør systemet det muligt for ledelsen at dokumentere, at vi efterlever vores ambitiøse strategi for arbejdsmiljøet. Udover det har vi indført flere sundhedsfremmende initiativer, og vi gør en stor indsats for, at flygtninge, psykisk syge og langtidsledige kan få foden ind på arbejdsmarkedet. Vi bruger også LEAN-modellen til at effektivisere og forkorte vaskerimedarbejdernes arbejdsgange, og de arbejder i rotationsplaner, så de undgår skader pga. ensidigt gentaget arbejde”.

Kronesmileyen forpligter til at fortsætte indsatsen for arbejdsmiljøet

En Kronesmiley kræver løbende auditeringer af virksomhedens arbejdsmiljø, og Berendsen har forpligtet sig til at få 2 årlige eftersyn, så Berendsen over en 3-årig periode får efterset alle deres vaskerier i Danmark:

”Det er selvfølgelig at stille høje krav til os selv, og hvis bare ét af vores vaskerier mister Kronesmileyen, så gør de det alle. Men hos Berendsen ser vi sådan på det, at vi skylder både vores medarbejdere og samarbejdspartnere at leve op til vores løfte om at gøre en ekstraordinær indsats for arbejdsmiljøet fremadrettet. Og det afspejler sig i alle niveauer af vores virksomhed… lige fra de nedskrevne ord i vores overordnede forretningsstrategi til de klistermærker med fodspor, vi sætter på gulvet ude i vaskerierne for at lede vores medarbejdere sikkert udenom risikoområder”, siger Dennis Smidt.