Claus Mørkbak Højrup medlem af Den Lokalpolitiske Tænketank

Politik

27/01/2014 10:00

Freja Eriksen

Claus Mørkbak Højrup (V), byrådsmedlem i Hjørring Kommune, er nu også medlem af en nydannet lokalpolitisk tænketank. I tænketanken vil bl.a. lokalpolitikerens rolle diskuteres - ifølge Højrup "at kæmpe for værdier, træffe de rigtige beslutninger og se det store billede."

Politikere fra flere partier, kommuner og regioner har netop dannet en lokalpolitisk tænketank. Den nye tænketank skal tilføre lokaldemokratiet mere nerve, øget opmærksomhed og bidrage til debatten om lokalpolitikernes arbejdsvilkår. En af de 16 lokal- og regionalpolitikere i tænketanken er Claus Mørkbak Højrup.

Byrådsmedlemet fra Venstre i Hjørring har været selvstændig IT-mand siden 1999. Han har studeret offentlig forvaltning, økonomi og er merkonom i organisation. Men i egenskaben af politiker kommer forvaltning og økonomi ikke i første række. 

"Som politikere skal vi tænke ud over økonomi, tal og regnskaber. Budgetter er væsentlige, men vi har embedsmænd til at kværne tal. Politikere skal kæmpe for værdier, træffe de rigtige beslutninger og se det store billede. Hvis man gør det - og skaber resultaterne - så følger økonomien med," fortæller Claus Mørkbak Højrup. 

Initiativet til Den Lokalpolitiske Tænketank er taget af Mediehuset DenOffentlige, der forener aktører i og omkring den offentlige sektor om information, videndeling og netværk. Målet er blandt andet at give lokalpolitikken en stærkere stemme i den nationale debat.

“Med Den Lokalpolitiske Tænketank har vi nu 16 stærke politikere som Claus Mørkbak Højrup fra flere partier, kommuner og regioner, der vil styrke deres egen og deres kolleger stemme i den nationale debat de kommende år. Det kan forhåbentlig bidrage til, at der under og efter næste valg er betydeligt mere fokus på lokaldemokratiets mange styrker og muligheder,” siger chefredaktør for DenOffentlige.dk, Nick Allentoft.

Claus Mørkbak Højrup vil i den kommende valgperiode fortælle om sit lokalpolitiske arbejde, sine udfordringer og erfaringer på netmediet DenOffentlige.dk. Tænketanksmedlemmerne vil sammen fastlægge initiativer og udspil.

 

Mest Læste

Annonce