Mai-Britt Iversen medlem af Den Lokalpolitiske Tænketank

Politik

23/01/2014 05:59

Freja Eriksen

Mai-Britt Iversen (S), rådmand i Aalborg Kommune, er nu også medlem af en nydannet lokalpolitisk tænketank. Hun er interesseret i "hvordan vi kan inddrage borgerne i kommunestyret, og sammen udvikle vores lokale demokrati."

Politikere fra flere partier, kommuner og regioner har netop dannet en lokalpolitisk tænketank. Den nye tænketank skal tilføre lokaldemokratiet mere nerve, øget opmærksomhed og bidrage til debatten om lokalpolitikernes arbejdsvilkår. En af de 16 lokal- og regionalpolitikere i tænketanken er Mai-Britt Iversen.

Mai-Britt Iversen interesserer sig især for lokalpolitik, fordi resultaterne af de politiske beslutninger er synlige i hverdagen. Hun er rådmand for Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen i Aalborg Kommune. 

“Det interesserer mig meget, hvordan vi kan inddrage borgerne i kommunestyret, og hvordan vi aktivt kan bruge samråd, ældreråd og brugerbestyrelser, så vi sammen kan udvikle vores lokale demokrati. I den sammenhæng tror jeg på ærlighed og en åben dialog som grundlaget for et godt samarbejde,” siger Mai-Britt Iversen.

Indtil hun blev rådmand, har Mai-Britt Iversen arbejdet som tandlæge i Aalborg Kommunes skoletandpleje.

“Jeg synes det er vigtigt, at der er aktive og stærke kvinder i politik. Kvinder er med til at sætte en anden politisk dagsorden, og det er vigtigt for at gøre beslutningerne i byrådet bedre og bredere,” mener Iversen.

Initiativet til Den Lokalpolitiske Tænketank er taget af Mediehuset DenOffentlige, der forener aktører i og omkring den offentlige sektor om information, videndeling og netværk. Målet er blandt andet at give lokalpolitikken en stærkere stemme i den nationale debat.

“Med Den Lokalpolitiske Tænketank har vi nu 16 stærke politikere som Mai-Britt Iversen fra flere partier, kommuner og regioner, der vil styrke deres egen og deres kolleger stemme i den nationale debat de kommende år. Det kan forhåbentlig bidrage til, at der under og efter næste valg er betydeligt mere fokus på lokaldemokratiets mange styrker og muligheder,” siger chefredaktør for DenOffentlige.dk, Nick Allentoft.

Mai-Britt Iversen vil i den kommende valgperiode fortælle om sit lokalpolitiske arbejde, sine udfordringer og erfaringer på netmediet DenOffentlige.dk. Tænketanksmedlemmerne vil sammen fastlægge initiativer og udspil.

 

Mest Læste

Annonce