35 nye elbiler på vejene i Region Hovedstaden

23/10/2012 13:46

Region Hovedstaden

Europas største elbilprojekt ”Test-en-elbil” er nu gået i gang i hovedstadsregionen. Det kommende halvandet år vil mere end 200 familier på skift inddrage elbilerne i deres hverdag. Det sker som et led i et forskningsprojekt, der skal gøre borgerne opmærksomme på elbilernes kvaliteter og på sigt hjælpe til at opfylde regionens klimamål.

For mere end 200 familier i hovedstadsregionen kommer hverdagen til at se lidt anderledes ud det næste halvandet år. Her skal de nemlig på skift køre 35 elbiler i projekt Test-en-elbil i hovedstadsregionen.

Projektet blev skudt i gang mandag den 22.oktober på regionsgården i Hillerød, hvor Region Hovedstaden og elbiloperatøren CLEVER overdrog nøglerne til de første 20 familier - til stor glæde for både elbilisterne og arrangørerne.

- Med Test-en-elbil giver vi borgere i hovedstadsregionen mulighed for at lære elbilen bedre at kende. Elbiler er i dag både driftsikre og miljøvenlige – de kan give renere luft, mindre støj og større energieffektivitet. Derfor er projektet også et led i at nå regionens klimastrategi, der blandt andet angiver, at der skal køre 12.000 elbiler på vejene i hovedstadsregionen i 2015, fortæller Lars Gaardhøj, der er Formand for Region Hovedstadens Miljø- og grøn vækstudvalg.

Elbiler har fordele i hovedstadsregionen
Det regionale Test-en-elbil projekt består af 35 elbiler fordelt på fire hospitaler: Herlev, Hvidovre, Amager og Rigshospitalet samt Fredensborg, Gribskov og Hillerød kommuner. Her skal udvalgte familier køre elbilerne i tre måneder af gangen.

Det er elbiloperatøren CLEVER, der står bag det landsdækkende forskningsprojektet – og her glæder man sig meget over, at projektet nu også skal køre i hovedstadsregionen. Projektet er yderligere støttet af Trafikstyrelsen og Energistyrelsen, der begge er vigtige partnere for projektet.

- Vi ser meget frem til at se resultaterne fra hovedstadsregionen. Elbiler har en række fordele ved bykørsel og da hovedparten af pendlingen i regionen er mindre end 30 kilometer, dækker elbilen nemt det behov. Netop fordi elbiler hverken støjer eller lokalforurener er de særdeles gode i byområderne, og derfor vil fordelene ved at teste dem i hovedstadsområdet være rigtig store. Desuden spiller det offentlige Danmark en vigtig rolle i udbredelsen og kendskabet af elbiler, siger adm. direktør i CLEVER, Lars Bording.

Elbilerne skal overbevise borgerne
Det er netop driftssikkerhed og anvendelighed, som testpersonerne har fokus på – og de ser frem til at få lagt nogle kilometer i elbilerne.

- Jeg glæder mig rigtig meget til at prøve elbilen. Jeg har brug for en bil hver dag for at komme på arbejde, og har da overvejet at anskaffe mig en elbil, fordi jeg gerne vil være med til at mindske forureningen. Så det her er en unik chance for at få testet, om en elbil vil kunne leve op til forventningerne og opfylde mine daglige kørselsbehov, forklarer en af testpersonerne, Claus Svarer, der er ingeniør på Rigshospitalet.

Test-en-elbil i Region Hovedstaden startede 22. oktober 2012 og varer indtil 1. april 2014. Projektet har et samlet budget på 9,8 mio. kr., hvor Region Hovedstaden bidrager med 3,2 mio. kr. Det er elbiloperatøren CLEVER, der står bag det landsdækkende projekt, der yderligere støttes af Trafikstyrelsen og Energistyrelsen og en række private sponsorer. CLEVER ejes af energiselskaberne SE og SEAS-NVE.

Fakta:

  • Test-en-elbil er Europas største forskningsprojekt om elbiler.
  • Test-en-elbil startede som landsdækkende projekt i Danmark i 2010 og involverer 175 elbiler og 1.400 testfamilier.
  • Målet er at ændre danskernes generelle holdning til elbiler, og dermed sikre, at elbilen bliver en del af deres fremtidige valg af transportmiddel til gavn for miljø og energiproduktion.
  • I elbilerne er der installeret en datalogger, som overvåger og lagrer informationer om kørslen. Informationerne bliver indsamlet løbende og sammenholdt, når projektet er slut.
  • Testpersonerne vil undervejs blogge om deres oplevelser med elbilerne på CLEVERs hjemmeside.

Mest Læste

Annonce