Hovedstadsregionen går forrest med at sikre flere elbiler på vejene

Bæredygtighed

02/10/13 12:21

Freja Eriksen

Som den første region i Danmark har Region Hovedstaden besluttet kun at købe miljøvenlige biler til driften fra 1. juli 2014

Det bliver mere og mere almindeligt at se elbiler i gadebilledet, og nu yder Region Hovedstaden også sit bidrag til den såkaldte grønne mobilitet. 

Ingen traditionelle  biler fra sommeren 2014
Når hospitaler, institutioner og administration fra 1. juli næste år skal købe et nyt let køretøj, så må der ikke tænkes i traditionelle baner med en benzin- eller dieseldrevet bil. 

Kun miljøvenlige indkøb
Fra det tidspunkt skal alle regionens egne nyanskaffelser nemlig køre på andet end fossile brændstoffer, eksempelvis elbiler. Kun ambulancer og akutlægebiler er undtaget. 

Grøn mobilitet del af nyt budget 
Det er det nye budget 2014, der blev vedtaget af regionsrådet 24. september, der sætter ekstra fokus på grøn mobilitet. 

Utrolig vigtigt signal
- Jeg er glad for, at Region Hovedstaden, som Danmarks første region, fremover kun vil indkøbe biler, der kører på klimavenlige drivmidler. Det er et utrolig vigtigt signal til borgerne, at vi går forrest, for vi ønsker jo at blive den førende elbilregion i Europa, siger Lars Gaardhøj (S), formand for Miljø- og grøn vækstudvalget i Region Hovedstaden. 

Region Hovedstadens egne biler bruges typisk til miljøopgaver og fragt af post og prøver. 

Regionalt elbilsekretariat
Som led i den ambitiøse elbilsatsning er der oprettet et regionalt elbilsekretariat, Copenhagen Electric, der skal skabe viden på tværs og være hovedstadsregionenes centrale indgang til viden om og erfaring med elbiler. 

Læs mere om elbiler og miljø 

Læs hele budget 2014 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.