Læger og Region Hovedstaden enige om lægeaftale

Ledelse

06/11/13 12:50

Freja Eriksen

Foreningen af Speciallæger og Region Hovedstaden er blevet enige om, at læger der vil arbejde i regionens nye akutsystem bliver ansat inden for den gældende overenskomst.

Region Hovedstaden og Foreningen af Speciallæger (FAS) er i dag blevet enige om vilkårene for de læger, som vil søge arbejde i det enstrengede og visiteret akutsystem, der efter nytår træder i kraft i Region Hovedstaden. 

Dermed er en række forhandlingsrunder nu afsluttet. 

Hovedlinjerne i aftalen er: 

  • At på hospitalernes akutmodtagelser og akutklinikker kan regionen ansætte læger på fuld-, deltid eller under den såkaldte aftale om Frivilligt Ekstra Arbejde (FEA). Lægerne ansættes inden for den eksisterende overenskomst med FAS.
  • At regionen tilstræber, at behandlingen af akutte patienter i tidsrummet 16-08 (samt weekend og helligdage) skal varetages af læger med almenmedicinske kompetencer. 
  • At målet på sigt er fuld organisatorisk integration af lægerne. Det indebærer, at alle stillinger på sigt bliver fuldtidsstillinger.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.