Landets vækstlokomotiv skal have det rette brændstof

05/03/2013 14:48

Region Hovedstaden

Hovedstadsregionens borgmestre og regionsråd har givet hinanden håndslag på en ny regional udviklingsplan

Brændstoffet til hovedstadsregionens vækst skal findes i nyskabende samarbejder på tværs af sektorer og områder. Derfor skal vi se den regionale udvikling som et innovationslaboratorium, hvor region, kommuner og erhvervsliv udvikler nye veje til bæredygtig vækst og velfungerende infrastruktur. På uddannelsesinstitutionerne skal der igangsættes mere målrettet udvikling af stærke faglige og innovative kompetencer og iværksætterlyst.

Det har 28 borgmestre i og regionsrådsformanden for Region Hovedstaden netop givet hinanden håndslag på at arbejde for i fællesskab. Det er første skridt i realiseringen af den regionale udviklingsplan, som Region Hovedstaden vedtog i slutningen af 2012, og som nu skal føres ud i livet. Den regionale udviklingsplan er en visionsplan for hovedstadsregionens udvikling på tværs af geografi og myndigheder. Planen har fokus på fire områder: Erhverv, uddannelse, klima og trafik.

Hovedmålsætningen for udviklingsplanen er, at hovedstadsregionen skal være et nordeuropæisk forbillede for inden for bæredygtig vækst, viden og livskvalitet. Og det kræver en samlet indsats på flere områder, understreger Vibeke Storm Rasmussen (S), regionsrådsformand i Hovedstaden:

- Som Danmarks vækstmotor skal vi orientere os internationalt og ikke sammenligne med andre danske regioner. Vi konkurrerer med andre storbyer i Europa om arbejdskraft og investeringer, og for at gøre os attraktive er det nødvendigt med et godt samarbejde på tværs af myndighederne. Det har vi allerede på trafik- og klimaområdet, og vi skal også styrke den fælles indsats på forsknings- og uddannelsesområdet. Vi skal turde fremtiden og gribe den aktivt i stedet for at følge efter og rette ind, siger Vibeke Storm Rasmussen.

Også Steen Christiansen, borgmester i Albertslund Kommune og formand for Kommunekontaktråd Hovedstaden er enig i behovet for at trække på samme hammel:

- Konferencen i dag viser, at samarbejdet mellem offentlige og private aktører står stadigt stærkere om en fælles strategi. Alle temaer i den regionale udviklingsplan er vigtige og skal spille sammen, for at vi kan skabe brændstoffet til fremtidens udvikling. Handlingsplanen for udmøntning af den regionale udviklingsplan er et godt fundament at videreudvikle i fællesskab.

Du kan læse mere om Region Hovedstadens regionale udviklingsplan her.

Mest Læste

Annonce