Region Hovedstaden leverer en succes når det handler om at skaffe praktikpladser til unge
Region Hovedstaden leverer en succes når det handler om at skaffe praktikpladser til unge

Region Hovedstaden skaffer flere hundrede nye praktikpladser

Velfærd

04/9/13 10:57

Regionens praktikpladsenhed har på bare et år skaffet 616 ekstra praktikpladser ved at gøre det lettere for virksomheder at tage en elev.
    Det KAN lade sig gøre at skaffe ekstra praktikpladser til de unge – bare indsatsen er målrettet nok! Det viser de foreløbige resultater fra Den regionale praktikpladsenhed under Region Hovedstaden.    Skaffet 616 ekstra pladser I løbet af praktikpladsenhedens første leveår er det lykkedes at skaffe ekstra uddannelsesaftaler til 616 unge, der stod uden praktikplads i hovedstadsregionen.    Målrettet ind over for virksomheder - Vi har sat målrettet ind overfor de store og mellemstore virksomheder, og især inden for bygge- og anlægsområdet har det vist sig, at der er et stort potentiale. Virksomhederne er rigtig glade for vores hjælp til at ansætte elever. Det har givet bonus, siger Marianne Stendell (S), der er formand for Region Hovedstadens Udvalg for fremtidens uddannelse og forskning.    Rækker hånden ud på ny måde Den regionale praktikpladsenhed rækker hånden ud til virksomhederne på en helt ny måde. Når konsulenterne fra enheden går ind i en større virksomhed, kortlægger de det samlede elevpotentiale indenfor alle brancheområder, og hjælper virksomheden i gang.    En fælles indgang Konsulenterne sørger for at tage kontakt til de relevante skoler, som finder eleverne til virksomheden. Den regionale praktikpladsenhed er således virksomhedens ene indgang til alle skoler, og denne håndholdte indsats har givet resultater.    Tæt samarbejde med skoler og jobcentre Det er ikke kun ved at intensivere den opsøgende indsats overfor de mellemstore og store virksomheder, at der skabes resultater. Den regionale praktikpladsenhed har, som tværgående regional enhed, en unik mulighed for at samle de ansvarlige aktører inden for det praktikpladsopsøgende arbejde, og skabe en systematisk og koordineret indsats, så virksomhederne ikke får besøg af mange forskellige konsulenter.   Lister over brancher med huller I nogle kommuner har Ungdommens Uddannelsesvejledning og jobcentrene udarbejdet lister over de brancher, hvor de unge mangler praktikpladser indenfor, og så drager en taskforce af konsulenter fra jobcentre og skoler, koordineret af Den regionale praktikpladsenhed, ud og besøger virksomheder.    Er ikke så svært - Det behøver ikke være så svært. Vi sørger for at forberede vores unge til at gå til jobsamtale og indgå som elev på en arbejdsplads, og så sørger Den regionale praktikpladsenhed for at gøre virksomhederne klar til at ansætte en elev i samarbejde med skolerne og jobcentrene. Ved fælles kraft og indsats nedbringer vi søgekøen af unge uden praktikplads her i lokalområdet, siger Allan Jørgensen, centerleder for UU: center Syd (Ungdommens Uddannelsesvejledning). 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.