Region Hovedstaden styrker indsatsen for patienter med sjældne sygdomme

14/6/12 12:54

Region Hovedstaden

Diagnosticering og behandling af patienter med sjældne eller genetisk betingede sygdomme samles nu 1. juli 2012 overtager Region Hovedstaden ansvaret for Kennedy Centret fra Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse.

Kennedy Centret er et selvstændigt nationalt forsknings- og rådgivningscenter for genetik, synshandicap og mental retardering. Centret har som de eneste i landet behandlings- og rådgivningskompetence inden for Rett Syndrom, der er en medfødt neurologisk udviklingsdefekt og PKU (phenylketonuri, Føllings sygdom), der en arvelig sygdom, der ubehandlet fører til mental retardering.

Svend Hartling, koncerndirektør i Region Hovedstaden, ser en række fordele ved overtagelsen:

- Vi vil kunne skabe mere koordinerede behandlingsforløb og forskning til gavn for patienter med sjældne sygdomme, som behandles på Rigshospitalet, og for patienter med øjensygdomme som i dag behandles på Glostrup Hospital.

Skal styrke klinisk genetik
Baggrunden for overdragelsen er et ønske om at styrke den kliniske genetik i Østdanmark. Mere end halvdelen af de patienter, som Kennedy Centret behandler, kommer i forvejen fra Region Hovedstaden. Rent organisatorisk kommer Kennedy Centret til at høre under Juliane Marie Centret på Rigshospitalet.

- At samle flere specialer og kompetencer i Østdanmark på denne måde vil gavne både patienter, personale, forskningen, uddannelse og udviklingen, så Danmark fortsat kan markere sig i den internationale front, vurderer centerdirektør Bent Ottesen fra Juliane Marie Centret, som rummer sjældne sygdomme og den højt specialiserede afdeling for Klinisk Genetik.

- Samlingen vil kunne sikre en hurtig og præcis genetisk udredning og højt specialiseret behandling til alle patienter med sjældne sygdomme og genetisk betingede sygdomme, fordi alle relevante kompetencer nu får mulighed for at arbejde endnu tættere sammen, i gangsætte nye og større forskningstiltag og undersøgelser – til gavn for patienterne, vurderer Bent Ottesen.

For personalet betyder overdragelsen af Kennedy Centret til Region Hovedstaden ingen væsentlige ændringer for deres ansættelsesforhold. 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.