Stor interesse for erhvervsuddannelser på Copenhagen Skills Uddannelsesevent

Uddannelse

25/10/18 2:15

Region Hovedstaden

Omkring 31.000 har besøgt Copenhagen Skills Uddannelsesevent de sidste to dage, og over 1200 forældre greb også chancen for at udforske erhvervsuddannelserne sammen med deres børn onsdag aften.

Alle sejl har været sat til i Bella Center i denne uge, hvor Region Hovedstaden sammen med erhvervsskolerne og UU-vejledningen i hovedstadsregionen har afholdt Copenhagen Skills Uddannelsesevent 2018.

Eventens fokus er de erhvervsrettede ungdomsuddannelser, og arrangementet har budt på et væld af stande, aktiviteter og information. Det er tilsyneladende faldet i god jord hos udskolingselever, lærere og forældre. Ved eventens afslutning havde 31.000  besøgende passeret de rødglødende tælleapparater ved indgangen.

Godt udstillingsvindue for erhvervsuddannelserne
“Det er skønt at se, hvordan et tværgående samarbejde mellem regionernes erhvervsskoler igen i år kan munde ud i en så stor og velbesøgt messe, der tager udgangspunkt i fagene fremfor de enkelte skoler. Messen har helt sikkert fået elevers og forældres øjne op for de mange muligheder der er, hvis man vælger en erhvervsuddannelse, hvad enten det er snedker, plastmager, industritekniker eller kok man synes lyder spændende. Det er vigtigt at de unge og deres forældre kan få en masse viden om, hvad de kan vælge til og fra, når de skal lægge sig fast på ungdomsuddannelsen,” siger Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S).

Vigtigt at de unge vælger på et oplyst grundlag
”Vi er super tilfredse med forløbet af Copenhagen Skills i år. Der har været utroligt mange elever og forældre på besøg hos os til Uddannelseseventen i Bella Center. Det vigtige for os er ikke, at de unge nødvendigvis vælger en erhvervsuddannelse, men at de får valgt uddannelse på et oplyst grundlag. Og det er min fornemmelse at rigtig mange både elever og forældre har fået gjort op med en række af de fordomme, der er omkring en erhvervsuddannelse”siger Ole Heinager, der er formand for Copenhagen Skills.

Pressefotos til fri download: https://copenhagenskills.dk/presserum

FAKTA OM ERHVERVSUDDANNELSER I REGION HOVEDSTADEN
- 13 % af en ungdomsårgang vælger en erhvervsuddannelse
- Der vil mangle over 32.500 faglærte i 2025 - især inden for handel, service, industri samt bygge og anlæg
- Målsætningen er, at 25 % af en ungdomsårgang skal vælge en erhvervsuddannelse direkte efter grundskolen i 2020

OM COPENHAGEN SKILLS
Copenhagen Skills er et partnerskab mellem Region Hovedstaden, erhvervsskolerne i hovedstadsregionen og Ungdommens Uddannelsesvejledning (UU). Samarbejdet skal sørge for, at elever på regionens grundskoler allerede fra 7. klasse introduceres for erhvervsuddannelserne, og at forældre og lærere er klædt på med viden til at vejlede.

Indsatsen skal gøre erhvervsuddannelserne til et attraktivt valg på lige fod med gymnasiet. I dag vælger kun 13 % af en ungdomsårgang i hovedstadsregionen en erhvervsuddannelse efter grundskolen.

Læs mere på www.copenhagenskills.dk

Yderligere informationer:

Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S), via Region Hovedstadens pressevagt på 70209588

Formand for styregruppen i Copenhagen Skills, Ole Heinager, mobil 2172 9588, mail: [email protected]

Jannie Gade Nielsen, projektleder CPH Skills i Region Hovedstaden, mobil 2610 6859, [email protected]