Unge fortæller om deres oplevelser med sundhedsvæsenet

26/2/13 1:05

Region Hovedstaden

Alle 170.000 elever fra 4.-10. klasse og ungdomsuddannelserne i Region Hovedstaden kan nu dyste i konkurrencen Sygt Go’ Sundhed. Vinderne får et rejsegavekort på 50.000 kr. eller en tur til Legoland.

Hvordan er det at være indlagt? Hvordan er det at være på besøg? Og hvordan ville du gøre dit hospital mere børne- og ungevenligt, hvis du var hospitalsdirektør?

Dét er nogle af de spørgsmål, som 170.000 børn og unge fra hele Region Hovedstaden i de kommende måneder kan besvare i konkurrencen Sygt Go’ Sundhed.

- Politikerne i Region Hovedstaden er ved at udvikle en børnepolitik, der skal hjælpe børn og unge, der er i kontakt med sundhedsvæsenet. For at få dem, det hele handler om, til at hjælpe os, har vi derfor valgt at lave en konkurrence, hvor præmierne er rigtig gode og værd at gå efter, siger Vibeke Storm Rasmussen, regionsrådsformand i Region Hovedstaden.

Konkurrencesvar giver input til børnepolitik

Fra 4. februar og frem til 11. marts skal deltagerne i Sygt Go’ Sundhed komme med deres input til, hvordan det er at være barn eller ung i sundhedsvæsenet enten via Facebook eller på mail.

Deltagerne dyster i tre kategorier: 4.-6. klasse, 7.-10. klasse og ungdomsuddannelser. De to ældste kategorier kæmper på Facebook om to rejsegavekort på 50.000 kr. til hele klassen. De bidrag, der får flest likes, vinder desuden 10.000 kr. til klassekassen. De yngste deltagere sender deres svar på mail og kan vinde en klassetur til Legoland.

Bidragene til konkurrencen fra både ungdomsuddannelser og grundskoler vil blive brugt i et idékatalog til det politiske udviklingsarbejde af Region Hovedstadens ny børnepolitik.

Præmien overrækkes på Sundhedsdage 2013

Det bedste bidrag vil blive udvalgt af et panel bestående af Region Hovedstadens politikere. Panelet lægger vægt på, at besvarelserne indeholder overvejelser om sundhed, livsstil, hvordan det er at være barn i sundhedsvæsenet, og/eller hvordan sundhedsvæsenet kan blive bedre til at tage hånd om børn og unge.

Vinderen af konkurrencen får direkte besked, og klassen får overrakt deres præmie af regionsrådsformand Vibeke Storm Rasmussen på Sundhedsdage 2013 22. marts i Øksnehallen i København.

Læs mere om konkurrencen på Facebook-siden:facebook.com/Sundhedsdage/app_136071446554465

Fakta:

· Der er ca. 120.000 skolebørn i 4.-10. klasse i Region Hovedstaden.
· Der er ca. 51.000 elever på Region Hovedstadens ungdomsuddannelser.
· Region Hovedstadens børnepolitik er på dagsordenen på tre borgermøder 26. februar, 5. marts og 18. marts samt på tre dialogmøder på Sundhedsdage 2013.
· Region Hovedstaden inviterer alle til Sundhedsdage 2013 22.-24. marts kl. 10-17 i Øksnehallen i København. Her kan man fx se en akutlægehelikopter, teste sit helbred, møde lægerne, smage ny hospitalsmad, lære førstehjælp, debattere med politikere, opleve talende robotter, besøge bamsehospitalet, få lagt gips og se nyeste teknologi på fremtidens hospital.
Læs mere om Sundhedsdage på Facebook

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.