Ib Steen Mikkelsen har igennem årene stået i spidsen for organisationsændringer med navne som Amtssygehuset Roskilde, Roskilde Amts Sygehus, Sygehus Øst og Sygehus Nord og nu Roskilde og Køge sygehuse.
Ib Steen Mikkelsen har igennem årene stået i spidsen for organisationsændringer med navne som Amtssygehuset Roskilde, Roskilde Amts Sygehus, Sygehus Øst og Sygehus Nord og nu Roskilde og Køge sygehuse.

Farvel til sygehusdirektør

Ledelse

24/3/14 8:00

Freja Eriksen

Efter 29 år som sygehusdirektør med økonomi i balance og sygehuse i udvikling, går Ib Steen Mikkelsen på pension som 68-årig.

- Det vigtigste er, at patienterne får en behandling, der er kvalitativt i top, samtidig med at vi har en god arbejdsplads. I og med vi har en god arbejdsplads, får patienterne gode og kvalitetsmæssige ydelser. Og en attraktiv arbejdsplads er nødvendig for at fastholde personale og rekruttere nyt.

Ib Steen Mikkelsen kan se tilbage på et arbejdsliv med masser af udfordringer og resultater, dokumenteret i øget aktivitet, nye behandlinger og stigende kvalitet. - Der har ikke været pause i et sekund – der har hele tiden været nye initiativer. Der er kommet mange nye kvadratmeter til i løbet af årene, og Roskilde og Køge sygehuse er i dag som ét sygehus det mest specialiserede sygehus i Region Sjælland. Og det er kun lykkedes, fordi der er masser af fantastisk dygtigt personale.

Fra underskud til milliard-omsætning

Men sådan har det ikke altid været. Ib Steen Mikkelsen blev blandt andet ansat til at rette op på et betydeligt underskud på sygehusets budget, og i 1985 var sygehusets rennomé heller ikke det bedste. I dag er der helt anderledes overskud i regnskabet med 3.500 ansatte og et udgiftsbudget på 2,3 milliarder. Ud fra Sundhedsstyrelsens DRG-satser opgøres den producerede sundhedsværdi til 3,3 milliarder. Altså en virksomhed med sund økonomi og overskud og grønne tal på regnskabets bundlinie.

Det dygtige personale

Siden 2003 har Roskilde og Køge været ét sygehus med fælles ledelse, og i årenes løb har Ib Steen Mikkelsen stået i spidsen for organisationsændringer med navne som Amtssygehuset Roskilde, Roskilde Amts Sygehus, Sygehus Øst og Sygehus Nord og nu Roskilde og Køge sygehuse.

- Det giver mening at være medvirkende til at organisere og etablere bedre forhold, som den medicinsk teknologiske udvikling giver mulighed for, så patienterne kan få den mest kvalificerede behandling og rette pleje. Jeg har altid kunnet lide at være her, hvor tingene sker, og hvor der skal ageres hurtigt. Og jeg kommer til at savne alle de fantastiske mennesker, jeg har arbejdet sammen med.

Kom og sig farvel

Der holdes afskedsreception for Ib Steen Mikkelsen mandag den 31. marts 2014 kl.14.30-16.30 i Jersie Forsamlingshus, Ndr. Byvej 4, Jersie, 2680 Solrød Strand.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.