Landsdækkende mobil-app giver én indgang til akuthjælp

Velfærd

14/08/2013 11:47

Freja Eriksen

Ny landsdækkende app hjælper danskerne med hurtigt at få overblik over, hvordan de kan få den bedst mulige akuthjælp.

Et grædende barn med feber, et snitsår i hånden eller en flækket tand. Det er ikke alle, der ved, hvor og hvordan man får den bedste og hurtigste hjælp, når ulykken sker. Men det skal en ny gratis mobilapp lave om på.

I de her dage lancerer Region Sjælland sammen med de øvrige regioner en ny app, der giver danskerne et overblik over, hvor og hvordan de får den bedste og hurtigste hjælp.

App’en giver blandt andet mulighed for at finde den nærmeste akutmodtagelse eller skadestue, finde det nærmeste apotek eller nummeret på lægevagten uanset, hvor borgerne befinder sig i landet.

App’en er udviklet til Android-telefoner og iPhone, hvilket betyder, at langt de fleste smartphones vil kunne benytte den. Der er få regionale forskelle i forhold til indholdet på den nye app. I Region Sjælland skal man for eksempel altid ringe til Akuttelefonen på 70 15 07 08, inden man møder op på akutmodtagelsen. Når man ringer til Akuttelefonen bliver man af en sygeplejerske guidet til den rigtige og hurtigste hjælp.

Akuthjælp

Samlet set ser app’ens indhold således ud:

  • Skadestuer/akutmodtagelser - nærmeste behandlingssted med åbningstider, telefonnummer, adresse, rutevejledning og ventetid. Det er dog ikke alle regioner, der oplyser ventetid i app’en
  • Lægevagter – åbningstider og telefonnummer
  • Apoteker – nærmeste apotek med adresse, telefonnummer, åbningstid og rutevejledning
  • Tandlægevagter – adresse, åbningstider, telefonnummer og rutevejledning
  • Tandskadevagter – adresse på nærmeste skadestue med tandskadevagt, åbningstider, telefonnummer og rutevejledning
  • Kiropraktorvagter – telefonnummer og åbningstider
  • Psykiatrisk hjælp – adresse på psykiatriske skadestuer, telefonnummer, åbningstider og rutevejledning
  • Mine data – mulighed for selv at indtaste information om brugeren. Blandt andet blodtype, allergier og kontaktpersoner

Den nye app erstatter den gamle

I foråret 2012 gik Region Sjælland i luften med sin første app med viden om akut hjælp. Den nye app erstatter den gamle, og alle data fra den første app er tilgængelig i den nye nationale app.

Region Sjælland anbefaler, at man sletter den første app og i stedet installerer Danmarks nye akut app.

Sådan gør du

Den nye akuthjælp-app er gratis og kan hentes i App Store og i Google Play ved at søge på ’AKUTHJÆLP’.Man kan også hente den nye app ved at sende teksten ”hentapp akuthjælp” til 1272.Det koster almindelig sms-takst.

Hent app’en her (iOS)

https://itunes.apple.com/dk/app/akuthj-lp/id673071589?mt=8

Hent app’en her (Android)

https://play.google.com/store/apps/details?id=dk.onlimited.dr

Mest Læste

Annonce