Ny sygehusdirektør for Roskilde og Køge sygehuse

Velfærd

03/12/2013 14:02

Freja Eriksen

Henrik Villadsen bliver den nye direktør for Roskilde og Køge sygehuse og skal dermed stå i spidsen for det kommende Universitetssygehus Køge. Han tager over, når Ib Steen Mikkelsen går på pension den 1. april 2014.

Henrik Villadsen kommer fra en stilling som direktør på Odense Universitetshospital.

Administrerende direktør i Region Sjælland, Jens Andersen, begrunder valget således:

      - Henrik Villadsen har en meget dyb indsigt i sundhedsvæsnet, en solid erfaring med både at drive og udvikle et stort sygehus, og et stort personligt drive. Derfor er han den rigtige til at realisere vores ambitiøse planer for Universitetssygehuset Køge og specialsygehuset i Roskilde.

Universitetssygehuset i Køge bliver Region Sjællands hovedsygehus, hvor en række højt specialiserede funktioner skal sikre borgerne den bedst mulige behandling. Det nuværende sygehus i Køge udbygges løbende og forventes færdig i år 2020.

Den nye direktør ser frem til at præge udviklingen af det nye universitetssygehus, der kommer til at spille en afgørende rolle i udviklingen af hele Region Sjællands sundheds- og sygehusvæsen:

      - Beslutningen om et specialsygehus i Roskilde og et nybygget universitetssygehus i Køge er særdeles ambitiøs og udgør en kraftfuld ramme for at skabe noget helt unikt. Jeg glæder mig til at stå i spidsen for det hold, som skal føre os sikkert ind i fremtiden, siger Henrik Villadsen og tilføjer:

      - Roskilde og Køge sygehuse har en meget høj faglig standard, og jeg ved, hvor dedikeret og ambitiøst man arbejder med at levere den bedste kvalitet på alle niveauer. Nu glæder jeg mig til at møde alle medarbejderne, og jeg ser af hjertet frem til de resultater, vi sammen vil skabe.

Henrik Villadsen starter den 1. marts 2014, men sætter sig først i direktørstolen, når den nuværende direktør, Ib Steen Mikkelsen, går på pension den 1. april.

Om Henrik Villadsen

Sygehusdirektør på Odense Universitetshospital 2011-2013.

Lægelig direktør på Sygehus Sønderjylland 2007-2010.

Desuden adskillige poster i regionale og nationale råd, bestyrelser og styregrupper.

Henrik Villadsen har solid erfaring med at opbygge højt specialiserede funktioner og skabe den nødvendige brobygningen til hele forskningsområdet. Desuden har han særlig indsigt i kræft- og hjerte-karområdet.

Han er Kardiolog, Ph.D. og civiløkonom, HD(O), MHM.

Privat er han bosiddende i Odense og er gift med praksissygeplejerske Charlotte Villadsen, som han har en datter med. Henrik Villadsen er 50 år gammel. 

Mest Læste

Annonce