Regioner spiller kæmpe rolle i vækst

14/9/12 10:15

Region Syddanmark

Den globale vækst foregår ikke kun i store internationale centre. Hovedparten af væksten foregår i provinsen - i steder som Region Syddanmark, der alene står for 19 pct. af væksten i Danmark. Det fremgår af det review, OECD onsdag den 5. september fremlagde på en konference i Billund.

- Regionerne spiller en kæmpe rolle i vækst, og det gælder både på regionalt og nationalt plan. Hvis ikke vi har øjnene åbne for det, misser vi vigtige muligheder for vækst, lød det fra Karen Maguire, Policy Advisor, Regional Development Policy Division, OECD.
 
Hun har gennem et år studeret arbejdet i Syddansk Vækstforum og Midtjysk Vækstforum.
I arbejdet har hun fået øjnene op for, at Danmark er meget langt fremme i den regionale udvikling.
 
- Det er et eksempel på, hvordan erhvervslivet og den offentlige sektor kan arbejde sammen. I Syddanmark er det et formaliseret samarbejde, hvor det de fleste andre steder foregår det ad hoc, og de vil kunne lære noget af jer, siger hun.

Mere samarbejde

En del af konklusionen er, at man i langt højere grad bør benytte regionernes ekspertise. Der skal større samarbejde mellem regionale og statslige parter.
 
- Det er vigtigt med et samarbejde. På nationalt plan etablerer man en struktur, og så skal man bruge de regionale kræfter til at samle puslespillets brikker, siger Karen Maguire.
 
Formand for Syddansk Vækstforum, Carl Holst (V) tager opfordringen til større samarbejde med sig fra konferencen.
 
- Det er først og fremmest dejligt at få en blåstempling af vores arbejde med at fokusere på samarbejdet mellem uddannelsesinstitutioner, erhvervslivet og den offentlige sektor, for det er gennem det samarbejde ude i regionerne vi ved, hvad vi skal fokusere på, siger han.

Opfind kun een tallerken

Carl Holst hæfter sig dog også ved, at samarbejdet også skal foregå på tværs af regionerne.
 
 - Vi ved langt bedre, hvad der skal til, end man gør fra et skrivebord i København. Men vi må ikke give tilhængerne af centralisering det argument, at vi opfinder den dybe tallerken flere steder på samme tid. Så vi skal sørge for at samarbejde i de regionale vækstfora på tværs af regionerne, selvom vi i sagens natur også er i en indbyrdes konkurrencesituation, siger han.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.