3 tips til at skabe mere plads på det mindre badeværelse

Sponsoreret

13/10/2022 09:39

Valdemar Lind

Annoncørbetalt indhold

Indretning af et mindre badeværelse er ikke altid lige nemt. For det er ikke altid muligt at gøre dit badeværelse større ved eksempelvis at inddrage noget plads fra andre rum i din bolig til dit badeværelse.

 

Det betyder dog ikke, at det er umuligt at indrette dit lille badeværelse, så der er plads til dine ting. Men det kræver, at du har tænkt rummet igennem og planlagt, hvordan dit lille badeværelse skal indrettes.

 

Vælger du de rigtige løsninger, skaber du den rette mængde plads, og får ovenikøbet få dit badeværelse til at syne større. Læs videre her, for at få 3 bud på en indretning af dit lille badeværelse, der skaber mere plads.

 

1.     Vælg møbler med funktioner

 

På det lille badeværelse har du ikke plads til mange forskellige opbevaringsmøbler, såsom reoler, skabe og hylder. Derfor er det en god ide at udvælge nogle få møbler, der er funktionelle og har plads til opbevaring. På den måde kan du funktionelt udnytte den mængde af plads, du har på dit lille badeværelse.

 

Vælg en mindre håndvask, der passer ind i dit badeværelse og har indbygget skabsplads. På den måde får du et sted, hvor kan du opbevare forskellige badeværelses-elementer, uden at det skal være i et møbel for sig, da det tager meget plads.

På den måde kan du også gemme badeværelses-elementer væk, så de ikke tager optager unødvendig plads i det lille rum.

 

Et andet møbel, hvis funktion du skal indtænke, er spejlet over din håndvask. Du kan med fordel gå efter et lille spejl, der har indbyggede låger og skabsplads. Så får du igen mere plads til opbevaring og udnytter pladsen på en praktisk måde.

 

En lidt dyr men også smart løsning er at få speciallavet sin egen håndvask af en snedker. En snedker kan skræddersy elementet, så det passer ind i netop dit badeværelses skrå vægge. Eller så det kan bygges ind i den rørkasse, der ellers står i vejen for andre møbler. På den måde kan du få plads til nogle møbler, der vil udfylde rummet uden at optage unødvendig plads.

 

2.     Skab følelsen af et større rum med en brusevæg

 

På dit lille badeværelse kan du komme i problemer, hvis der er så lidt plads, at din bruseniche står tæt op af dit toilet, og giver vand på gulvet og alle dine badeværelses-elementer. Det gør det svært for dig at komme til, og du skal bruge meget tid med en gulvsvaber. 

 

Du har måske overvejet at opdele med en væg, men det vil optage alt for meget plads. Desuden vil det give fornemmelsen af, at dit rum bliver endnu mindre. Her kan du kan med fordel i stedet få monteret en brusevæg i glas på dit lille badeværelse.

 

Unidrain’s Glassline Brusevæg består af glasvægge, som giver et diskret udtryk, der kan blende ind i resten af dit badeværelse. Med gennemsigtigt glas skaber du følelsen af et større og mere rummeligt badeværelsesrum, end hvis du havde en væg. Det er især en fordel, når du har at gøre med et lille badeværelse, hvor pladsen i forvejen er knap.

 

En glasvæg er uden synlige beslag og greb, som bliver fastgjort til gulv og væg. De kommer i flere størrelser, så det passer ind i dit lille badeværelse. En anden fordel ved en glasvæg er, at du slipper for dagligt at have våde badeværelseselementer og sparer tid.

 

3.     Få mere plads ved at renovere

 

Det sidste tip handler om, hvordan du kan få mere plads på dit badeværelse. Hvis du bor i en ældre etagelejlighed, er der nemlig mulighed for at få et større badeværelse ved at kigge nærmere på de rør, der er i dit badeværelsesloft.

 

I en etagelejlighed vil der nemlig tit være en gammel rørføring fra overboens lejlighed, som typisk fylder mere af dit badeværelsesloft, end det behøves. Hvis overboen er med på den, kan du med fordel få sat nyt rør og afløb op. Det vil give mere plads i dit loft og dit badeværelse, som du kan få gavn af, hvis du eksempelvis ønsker at sætte spots op. Og det gør indretningen af dit lille badeværelse lettere.

Mest Læste

Annonce