Er jeg alkoholiker?

Sponsoreret

20/09/2022 12:48

Valdemar Lind

Annoncørbetalt indhold

”Er jeg alkoholiker?” Det er et hårdt spørgsmål og der er måske ikke rigtigt noget svar på det. Det at være alkoholiker betyder at man er afhængig af alkohol. Det kan være svært selv at indse om man er afhængig.

Betyder det at hvis man nyder at drikke en halv flaske rødvin hver dag, at man er alkoholiker? Eller elsker du at drikke en masse øl med dine venner, og gør det måske lidt for ofte - er det at være alkoholiker? Det kan være en god ide at snakke med en nær ven eller et nært familiemedlem, hvis man føler man har et problem. Det kan være de kan se noget du ikke kan.

 

Hjælp dig selv - Se det ikke som et tabu

Det at være alkoholiker, forbinder mange med hjemløshed, kronisk beruset og ensomhed. Dette behøver ikke at være aktuelt for alle. For hvornår er man alkoholiker? Hvis du føler at du har et problem, eller dine nærmeste måske har fortalt dig at de er bekymret for dig, er det en god ide at søge hjælp. Hjælp behøver i første omgang ikke at være hos en professionel. Det kan også være hos en god ven eller en anden person som du stoler på. Det første der skal til, i behandlingen mod alkoholisme, er nemlig indrømmelse. Man skal selv finde ud af at man har et problem, og selv gerne vil finde en løsning på det.

 

Det er aldrig for sent

At søge hjælp til alkoholisme er aldrig for sent. Om du er tyve- eller halvfjerds år, er det fuldstændig lige meget. Det vigtigste er bare at du får den hjælp som du har brug for. Nogle mennesker ønsker at komme til et behandlingscenter, hvor man bor og kommer ud af hverdagens problemer, hvor andre ønsker at blive i de vante rammer, og få behandling ved siden af.

Mest Læste

Annonce