Kære Helle Linnet – vi er allerede i gang med oprydningen

Politik

22/5/17 8:53

Nick Allentoft

"Helle Linnet fortæller, at socialcheferne ikke ved nøjagtigt, hvad der forventes af dem. Det billede kan jeg ikke genkende," skriver Mai Mercado i et svar til formanden for FSD.

Lad os tage ansvar for oprydningen sammen.

Det er overskriften på formanden for landets socialchefer, Helle Linnets, indlæg om kritik af Børne- og Socialministeriet fra Rigsrevisionen.

Men lad os lige begynde samme sted: Massive forandringer for dokumentation og viden er allerede i gang, og det har Børne- og Socialministeriet et tæt samarbejde med KL og kommunerne om.

Vi er undervejs med en gennemgribende sanering af kommunale data, så det fremadrettet kun er det væsentligste, der indberettes nationalt. Bl.a. har vi lige sammen med KL fjernet 44 pct. af indberetningskravene på fire centrale statistikker på socialområdet, som kommunerne nu slipper for.

Helle Linnet fortæller, at socialcheferne ikke ved nøjagtigt, hvad der forventes af dem. Det billede kan jeg ikke genkende.

For det første, så er der – og skal der jo være – et kommunalt ansvar for at sætte serviceniveauer og indrette indsatsen. For det andet bruger vi fra Børne- og Socialministeriets side mange kræfter på at udstikke den retning, som jeg håber og tror, at mange socialchefer lytter til. Et eksempel er regeringens 10 mål for social mobilitet, der jo sætter en klar retning for, hvad regeringen ønsker, at kommunerne arbejder for. Derfor sender Børne- og Socialministeriet sammen med KL kommunernes egne tal for regeringens mål for social mobilitet til samtlige kommunal- og socialdirektører i landet.

Kritikken fra Rigsrevisionen går ganske rigtigt på, at ministeriet ikke har indsamlet og brugt data til at dokumentere effekten af de sociale indsatser i tilstrækkeligt omfang. Det har jeg taget til efterretning og er i øvrigt enig i, at det er vigtigt at få mere viden om effekterne af indsatserne på det sociale område. Her skal vi huske på, at data trods alt kun er en del af arbejdet med at basere socialindsatsen på viden om, hvad der virker.

Børne- og Socialministeriet har efterhånden opbygget en stor pakke af redskaber, der skal understøtte kommuners og praktikeres arbejde i at sikre indsatser, der virker. Nogle gode eksempler er Vidensportalen, et redskab til at måle lovende praksis og en håndbog til at sikre kvalitet og udvikling i botilbud. Det er at finde på Socialstyrelsens hjemmeside sammen med en lang række andre redskaber.

Så kære Helle Linnet, lad os begynde samme sted, når vi sammen finder de gode sociale løsninger.

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.