Penge til bedre sagsbehandling gik til ulovlig lægepraksis

Politik

01/12/17 10:02

Nick Allentoft

De penge som Københavns Kommune brugte på ulovlig lægepraksis i et jobcenter skulle være brugt på bedre sagsbehandling og flere førtidspensioner.

Da Københavns Kommune hyrede en privat lægevirksomhed på et jobcenter på Lærkevej i København, skete det for penge, som skulle være gået til bedre sagsbehandling for de arbejdsløse borgere.

Det viser en orientering til Beskæftigelses- og Integrationsudvalget i Københavns Kommune, som TV 2 Lorry er i besiddelse af.

I sommer var daværende Beskæftigelses- og Integrationsborgmester, Anna Mee Allerslev under hårdt pres fra kommunens syge og handicappede borgere.

Borgerne mente, at det var nærmest umuligt at opnå førtidspension i kommunen, men ifølge borgmesteren var det stram national lovgivning, der bar skylden for de få tildelinger.

Penge fra stor politisk aftale brugt til ulovlig lægeklinik

Presset fra borgerne fik til sidst den daværende borgmester og Beskæftigelsesudvalget til at afsætte 16,7 millioner kroner i en politisk aftale, som skulle sikre flere sagsbehandlere på jobcentrene og undersøge, om kommunen kunne tildele flere borgere førtidspension.

LÆS OGSÅ: JOBCENTER UNDERSØGTE BORGERE I BAGLOKALET

Men orienteringen fra Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen viser, at en del af pengene er blevet brugt til at indgå "en aftale med en privat virksomhed med lægefaglig ekspertise indenfor psykiatri og funktionelle lidelser om levering af speciallægefaglig rådgivning".

- De her penge, de har været øremærket til at hjælpe nogle mennesker med at komme hurtigere til en afklaring, så de kunne få den førtidspension, som de har krav på, siger medlem af Beskæftigelses- og Integrationsudvalget, Sisse Marie Welling, SF, til TV 2 Lorry.

Som TV 2 Lorry tidligere har fortalt, blev der ikke kun ydet lægelig rådgivning fra virksomheden. Her blev omkring 100 arbejdsløse også tilbudt lægelige undersøgelser, selvom det er i strid med loven.

Politiker: - Det er stik mod hensigten

At pengene, som skulle gøre sagsbehandlingen for syge og handicappede bedre, er blevet brugt til at foretage yderligere undersøgelser, hvilket har forhalet sagsbehandlingen for mange, chokerer flere medlemmer af Beskæftigelsesudvalget i Københavns Kommune.

- Det er stik mod hensigten, når man i stedet for at hjælpe borgerne videre til en førtidspension eller et fleksjob, laver en ulovlig klinik i baglokalet, hvor man fejer de lægefaglige vurderinger, som borgerne selv kommer med, af banen, siger Ulrik Kohl, Enhedsl., der selv sidder i udvalget.

Det samme gælder SF-politikeren, som nu vil kulegrave hele forløbet.

- Jeg er meget, meget forbløffet over, at vi er kommet i den her situation, siger Sisse Marie Welling og tilføjer:

- Det er os politikere, som selv har skulle opdage, at det her problem opstod. Jeg håber meget, at der bliver ryddet op nu. Jeg afventer den interne undersøgelse, og nu skal vi have kulegravet hvem, der har vidst hvad på hvilket tidspunkt, så vi kan handle som politikere.

Mere om sagen hos TV2 Lorry

Her er indslaget med afsløringen af den ulovlige lægepraksis:

 

Tilmeld nyhedsbrev

Mest Læste

Annonce