Skoleledere skal på skolebænken

Ledelse

21/6/16 5:01

Nick Allentoft

Vi kan se, at de faglige resultater stadig ikke er gode nok i den københavnske folkeskole, siger overborgmester Frank Jensen til Berlingske.

Kommunale skoleledere skal på skolebænken for at blive bedre ledere, så de kan sikre eleverne højere faglighed og samtidig gøre skolerne mere attraktive over for forældre, der overvejer privatskoler i stedet for folkeskoler.

Sådan lyder budskabet fra overborgmester i Københavns Kommune Frank Jensen (S), der med udspillet vil tilbyde skoleledere en toårig masteruddannelse i skoleledelse. Tilbuddet er primært tiltænkt nyansatte skoleledere eller potentielle ledere. Det skriver Berlingske tirsdag.

LÆS OGSÅ: Kom nu ind i kampen skoleledere

»Skolelederjobbet er et af de vigtigste job i vores samfund, fordi skolen er så afgørende for os alle,« understreger Frank Jensen.

Udspillet kommer ifølge overborgmesteren, efter at der i forbindelse med skolereformen har været »fokus på at give lærerne et løft og de generelle ledelseskompentencer«.

»Vi har siden 2010 brugt seks milliarder kroner på folkeskolen i København. På at styrke indholdet, bygge nyt og så videre,« siger Frank Jensen.

»Men vi kan se, at de faglige resultater stadig ikke er gode nok i den københavnske folkeskole. Især med de tosprogede halter vi efter resten af landet.«

Annonce