Sociale bedragere får det alt for nemt

Social

03/03/2011 11:05

Administrator

Danmark risikerer at blive til et tag-selv-bord for sociale bedragere, hvis et nyt forslag bliver til lov. Den kontante melding kommer fra foreningen Borgerservice Danmark, der repræsenterer cheferne i de kommunale borgerservicecentre.

Det nye forslag går kort fortalt ud på, at indsatsen for at afsløre sociale bedragere skal flyttes fra kommunerne til 5 centrale centre fordelt rundt i landet.

- Vi kender borgerne i vores kommuner. Vi kan derfor finde dem, der snyder, ved at kigge os omkring eller ved at sammenligne oplysninger fra forskellige afdelinger i kommunen. Det vil være meget vanskeligt at gøre fra et stort centralt center, der ikke har føling med

lokalsamfundet, siger formanden for Borgerservice Danmark, Bodil Thomsen, der selv er chef for Borgerservice i Sorø Kommune.

Spørgsmålet er blevet aktuelt i forbindelse med fødslen af Udbetaling Danmark. Det handler om, at udbetalingen af bestemte ydelser så som boligstøtte og folkepension centraliseres i en række centre. Der er tale om såkaldte objektive sagsområder, der har faste ydelser.

Pensionsstyrelsen har netop foreslået, at jagten på sociale bedragere også lægges i Udbetaling Danmark.

- Ideen med Udbetaling Danmark er at behandle sager af objektiv karakter, og det er sagerne med socialt bedrageri bestemt ikke. Jeg tør godt love, at det offentlige vil miste millioner af kroner, fordi det bliver alt for nemt at snyde, hvis sagerne samles centralt. Det bliver for dyrt for Danmark, siger Bodil Thomsen.

Forslaget fra Pensionsstyrelsen er ikke politisk behandlet endnu.

Se også Borgerservice Danmark

Læs om Udbetaling Danmark 
 

Mest Læste

Annonce