Tilskudscirkus: 800.000 i feststøtte koster 300.000 i administration

Ledelse

05/04/2016 09:17

Nick Allentoft

Fordelingen af 800.000 årlige støttekroner til forskellige projekter koster 300.000 at administrere, afslører MetroXpress.

Når Københavns Kommune hvert år fordeler 800.000 kroner i støtte til små og store events fra ‘arrangementspuljen’, koster det samtidig cirka 300.000 kroner i administration, skriver metroxpress.

Det viser dokumenter fra Teknik- og Miljøforvaltningen, som styrer puljen.

Ledelsesavisen #2

Læs også Ledelsesavisen

Nyt slag mod NPM

Stine Johansen: Gør op med retningslinier

Hedensted går kreative veje for at finde løsninger

Dokumentation: Regelstyring virker ikke

Se den samlede udgave af Ledelsesavisen #2 her.

Vil du modtage Ledelsesavisen fremover, så klik her.

Vil du vide mere om Forum og være medlem, så klik her.

»Det lyder til at være helt ude af proportioner,« lyder det fra Roger Buch, kommunalforsker ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

»For 300.000 kroner kan man jo næsten have en hel medarbejder eller i hvert fald to tredjedele medarbejder siddende i et helt år til at administrere sådan en opgave. Det er ikke en særlig effektiv måde at gøre tingene på,« uddyber han.

De Konservatives formand i Københavns Kommunes Borgerrepræsentation, Jakob Næsager, er enig.

»Det er fuldstændig hul i hovedet, at så mange penge skal ende i bureaukrati og administration i stedet for at komme borgerne til gode. Man kunne lige så godt smide pengene direkte i skraldespanden,« mener Jakob Næsager, der netop har fået nedstemt et forslag om, at der bør indføres en bagatelgrænse for, hvor lille et beløb, man kan ansøge om.

»For hvis hvem som helst kan søge for femogtyve øre, så er det jo klart, det er dyrt at administrere,« siger han til metroxpress.

Det har ikke været muligt at indhente en kommentar fra teknik- og miljøborgmester Morten Kabell. Men hans forvaltning oplyser, at det fremover bliver billigere at administrere puljen, da man i højere grad vil give støtte til større arrangementer og kun have to ansøgningsrunder hvert år.

Mest Læste

Annonce