Aarhus vært for nationalt center for partikelterapi

20/12/12 1:18

Sundhedsstyrelsen

Et internationalt ekspertpanel har anbefalet Sundhedsstyrelsen, at Danmark skal have et nationalt center for partikelterapi, og at det bør placeres på Det Nye Universitetshospital ved Skejby. Sundhedsstyrelsen tilslutter sig panelets anbefaling.

Det internationale ekspertpanel har vurderet to projektforslag fra henholdsvis Region Hovedstaden, Københavns Universitet og Rigshospitalet i København og Region Midtjylland, Aarhus Universitet og Det Nye Universitetshospital (DNU) i Aarhus. Ekspertpanelet, som bestod af fem førende eksperter indenfor kræftbehandling og strålefysik, har afgivet en enstemmig anbefaling af at etablere det nationale center i Aarhus. Ud over ekspertpanelets vurdering har Sundhedsstyrelsen i dag rådført sig med Det rådgivende Udvalg for Specialeplanlægningen vedrørende ændringer i specialeplanen.

I anbefalingen lægger panelet vægt på, at centeret bør planlægges og etableres i et samarbejde mellem værtsinstitutionen, relevante myndigheder og eksterne eksperter. Selvom behovet for protonterapi som behandlingsform vil stige i de kommende år, er det dog samtidig panelets anbefaling, at man ikke skal forcere etableringen af det danske nationale center, da tilsvarende hastværk har givet bagslag i andre lande.

Sundhedsministeriet vil i samarbejde med parterne udvikle en økonomisk og strategisk plan for centeret og en national ramme for projektet, der kan danne grundlag for en beslutning om eventuel etablering af et center i Danmark.

Sundhedsstyrelsen vil straks i det nye år mødes med repræsentanter for de nuværende to højtspecialiserede funktioner i Aarhus og København for at drøfte rammerne for et fremtidigt samarbejde, herunder etablering af en national styregruppe for det nye center, kriterier for udlandsbehandling og samarbejde med internationale centre. 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.