Satspulje om fremme af unges mentale sundhed

Velfærd

05/2/14 9:01

Freja Eriksen

En ny satspulje giver mulighed for at afprøve et program til at fremme mental sundhed og forebygge angst- og depressionslidelser. Satspuljen kan søges af kommuner, i samarbejde med erhvervs- og/eller produktionsskoler.

Satspuljen har til formål at afprøve og opnå erfaringer med et program til undervisning af de sårbare elever på produktions- og erhvervsskoler. Undervisningen skal fremme elevernes trivsel (mentale sundhed) og forebygge angst- og depressionslidelser. 

En opgørelse fra Psykiatrifonden viser, at mentale helbredsproblemer er årsagen til op mod 60 procent af frafaldet på ungdomsuddannelserne. Problemerne kan for eksempel være manglende selvværd og mistrivsel grundet problemer i familien. Eleverne med mentale helbredsproblemer har oftere indlæringsproblemer, sværere ved at gennemføre deres uddannelsesforløb, de mistrives generelt i deres hverdag og har forringet livskvalitet. 

Den primære målgruppe for satspuljen er unge på erhvervs- og produktionsskoler, der er psykisk sårbare eller har symptomer på depression eller angst. Formålet med puljen er at formidle viden om mental sundhed og forebyggelse af psykiske lidelser hos denne gruppe, opspore mistrivsel og iværksætte tidlige indsatser. Puljen er sekundært målrettet alle unge på erhvervs- og produktionsskoler, hvor formålet er at forebygge, at mentale helbredsproblemer opstår på lang sigt.

LINKS

Information om satspuljen om fremme af unges mentale sundhed på Sundhedsstyrelsens hjemmeside

Sundhedsstyrelsens forebyggelsespakke om mental sundhed

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.