Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Der findes andre mennesker i verden end dig

Sundhed

28/10/20 9:25

Lige nu ser vi hvordan selvoptagede mennesker i den offentlige debat har travlt med at ytre sig om, at det intet betyder om der dør fem mennesker - mere eller mindre af corona, den debat er så ulækker.
  Blogindlæg vedrørende debat om mundværn og regeringens anvisninger og restriktioner pga coronavirus. Af Kim Madsen, debattør.   Jeg er begyndt at tage screenshots af grimme kommentarer fra profiler som ikke har forstået alvoren. Nogle af disse kommentarer kan bl.a. ses i denne Facebook-tråd.   Bliv hjemme, skriver de til mig. Hvorfor skal det gå ud over andre, at du er syg og risikere at dø, hvis du smittes med covid-19?    Idioter må jeg tænke.  Hvad er det idioterne ikke forstår ? Der står tusinder af patienter i kø til forskellige operationer. Disse syge mennesker får udskudt deres operationer, hvis vores hospitalssenge er optaget af coronapatienter.  Nogle af dem risikerer invaliditet eller at dø, fordi selvoptagede tosser ikke har forstået alvoren.    Sundhedspersonale vil blive en mangelvare, hvis de er optagede af coronapatienter. Jeg mener, at regeringen har truffet mange rigtige afgørelser vedrørende anvisninger og restriktioner i samfundet, men der er også begået fejl.    Åbningstiden for restauratører kunne f.eks udvides til kl 24.    Debatten om mundværn har også taget en grim drejning.    Virker faldskærmen i flyet?  Virker mundbind?    Vi ved, at begge dele virker - i nogle tilfælde, men vi ved ikke med sikkerhed i hvilket omfang.    Begge dele er lige vigtige, på lige fod med et trafiklys. Dette ved vi heller intet om, hvor mange det redder, men det redder mange.    Sådan er det også med mundbind. Vi ved det redder nogle, men ikke hvor mange.  I alle lande gøres der brug af faldskærme, trafiklys og mundbind - kun fordi vi ved, at det virker.    Derfor er viden om beskyttelse fra mundbind næsten ligegyldig viden alene fordi vi ved, at det virker - det redder liv.  Mundbind, trafiklys og faldskærme er et supplement til vores hverdag for at holde flest mulige i live, ikke en forsikring om, hvor mange liv som reddes.    Er det ikke bare det vi kalder for rettidig omhu. At vi passer på de fleste?   Du kan selvfølgelig have din egen grund til ikke at ville omfavne fakta, men den grund holder du for dig selv, for alle vi andre ved, at det virker. Hvis du tænker, at vi kun redder få ved at bruge mundbind, så vil jeg håbe, at det ikke er dig, jeg redder ved at følge regeringens anvisninger og restriktioner. Dette bør du nok tænke over.    Jeg er da også kritisk i forhold til de mange restriktioner. Hvis få ting kan holde hjulene igang, hvorfor er det så, at folket ikke forstår, at vi kan åbne samfundet igen, hvis vi alle bruger mundværn og holder afstand ?   Vælg den positive tilgang til livet, så styrker du dit immumforsvar - alene ved at være glad og positiv. Giv en blomst vand, så vokser den.    Tænk en negativ tanke imens du smiler - det kan du ikke.    Det handler om ganske almindelig sund fornuft.  Læs det bare een gang til.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.