Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Statens Serum Institutut: Se kun fem til ti personer i efteråret

Sundhed

16/9/20 6:30

I dag er der kommet nye tiltag til folk i hovedstadsområdet, men også resten af Danmark bliver bedt om at tage nye opfordringer til sig.

Selvom vejret de seneste to dage har duftet mere af sommer end efterår, så er der officielt blot en uge til, at efteråret begynder.

I løbet af efteråret skal vi danskere ikke blot vænne os til, at det bliver køligere vejr, men vi skal også vænne os til, at vi skal se færre mennesker socialt.

Det opfordrer faglig direktør i Statens Serum Institut, Kåre Mølbak nemlig til. På gårsdagens corona-pressemøde fortalte Kåre Mølbak, at danskerne bør finde en ‘social boble’ i løbet af efteråret.

Med det mener han, at man nøjes med at finde fem til ti personer man ses med, og ikke mere end det. Hvad angår børn, så gælder der samme opfordring, og de bør ligeledes nøjes med at lege med børn fra samme klasse, og altså ikke fra parallelklassen.

“Man skal finde måske fem eller ti personer, som kan være sammen med. Det er så dem, man kan være sammen med i efteråret. Børn bør vælge legekammerater fra deres egen klasse, men ikke fra parallelklassen,” lyder opfordringen fra Kåre Mølbak.

Her er de nye tiltag

Mens ovenstående blot er en opfordring fra Statens Serum Institut, så blev der i dag udstedt nye coronatiltag, der ikke blot er en opfordring.

De nye tiltag gælder i 17 sjællandske kommuner, da det er her, at smitten i øjeblikket er størst.

 

Foruden et forsamlingsforbud på blot 50 personer, så skal nattelivet også lukke klokken 22.00. Samtidig er det nu blevet et krav, at man skal bære mundbind, når man står op på barer og restauranter.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.