AE: Nye arbejdsløshedstal giver håb for dansk økonomi

26/1/12 9:32

Nick Allentoft

Nye arbejdsløshedstal fra Danmarks Statistik viser et fald på 1.100 fuldtidspersoner, og ledigheden er dermed faldet for fjerde måned i træk. Bruttoledigheden er dermed nu på 160.500 fuldtidspersoner svarende til ca. 6,1 pct. af arbejdsstyrken.

”Dagens tal er en glædelig nyhed. Det er nu fjerde måned i træk, at vi ser arbejdsløsheden falder. Væksten har været sløj i 2011 og forbrugertilliden er i bund, men alligevel er fyringerne ikke eksploderet. Faktisk er der i 2011 blevet varslet færre fyringer end i 2010 - det giver et vist håb” siger senioranalytiker i AE, Erik Bjørsted.

En ny analyse fra AE, viser at dagens tal betyder, at bruttoarbejdsløsheden for 2011 som helhed er faldet med ca. 2.300 fuldtidspersoner, hvilket betyder at den samlede ledighed stort set ikke har flyttet sig i 2011. Alligevel er det overraskende at arbejdsløsheden i 2011 trods alt er faldet lidt, fordi meget tyder på at beskæftigelsen også er faldet i 2011.

”Når vi ser arbejdsløsheden falder samtidig med at beskæftigelsen falder, så betyder det, at faldet i ledigheden ikke bunder i jobfremgang, men i at flere personer har forladt arbejdsmarkedet. Faldet i arbejdsløsheden er positivt, men det skal netop nu bruges til for alvor at få knækket ledighedskurven. Fyringerne hos Vestas og andre steder vidner om, at det hurtigt kan gå ned af bakke igen, hvis kurven ikke knækkes nu. Derfor er det yderst vigtigt, at de offentlige investeringer herhjemme kommer i gang som planlagt,” vurderer senioranalytiker Erik Bjørsted.

Læs AE-undersøgelse
Læs ledighedstal

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.