BoligJobplan – fradrag for hjælp og istandsættelse i hjemmet

18/05/2011 22:21

Nick Allentoft

Det skal være lettere at være børnefamilie og billigere at få hjælp udefra til at få vasket køkkengulvet, malet plankeværket gult eller få professionelle til at energiisolere taget.

Der er flere gode grunde til at gøre det billigere for danskerne at få udført serviceydelser i hjemmet. Det kan få færre til at vælge det sorte arbejde og gør-det-selv løsninger. Og det kan skabe vækst i beskæftigelsen.

Derfor er regeringen, Dansk Folkeparti og Kristendemokraterne enige om at indføre en BoligJobordning, der skal give private fradrag i skatten for lønudgifter til hjælp og istandsættelse i hjemmet.

Finansminister Claus Hjort Frederiksen pointerer, at der er mange gode grunde til at gøre det billigere for danskerne at få udført serviceydelser i hjemmet.

- Når hjælp og istandsættelse i hjemmet bliver billigere, vil færre fristes til at vælge at få udført arbejdet i hjemmet sort eller gøre det selv. Det er godt for samfundsøkonomien. I stedet kan man bruge tiden med familien eller give den en ekstra skalle på arbejdet. Jeg er overbevist om, at ordningen vil lette mange travle familiers hverdag og samtidig skabe vækst og beskæftigelse i serviceerhvervene.

Den nye boligjobordning – kort fortalt

Skattefradrag for hjælp og istandsættelse i hjemmet – både ude og inde
Skattefradraget svarer til et tilskud på ca. 1/3 af lønudgiften
Gælder for personer fyldt 18 år og kan maksimalt udgøre 15.000 kr. årligt pr. person
Gælder fra 1. juni 2011 til og med 2013
Ordningen er fuldt finansieret gennem omprioriteringer

Det sikres, at ingen nuværende brugere af hjemmeserviceordningen oplever en
forringelse.

Hent aftaleteksten her

Mest Læste

Annonce