Bondo: Vi går ikke på kompromis med kvaliteten

26/1/12 1:12

Nick Allentoft

Eleverne har krav på den velforberedte lærer. Derfor vil lærerne - ikke som KL - gå på kompromis med kvaliteten i undervisningen, fastslår Anders Bondo Christensen.

Det er bekymrende, når KL som organisation for de kommuner, som bestyrer den danske folkeskole, fuldstændigt fjerner fokus fra kvaliteten i undervisningen. Det fastslår Anders Bondo Christensen i et video-interview, som er produceret af Frederiksberg Lærerforening.

"Vi skal selvfølgelig også som lærere være med til at kigge på, at ressourcerne bliver brugt så effektivt som muligt, men vi vil ikke gå på kompromis med kvaliteten i undervisningen. KL skriver direkte i deres partnerskab, at det ikke er kvaliteten, der er i fokus. Og det er dybt bekymrende. Vi har som lærere et kæmpe ansvar for, at hver eneste elev får den bedst mulige undervisning i hver eneste time," siger han.

Kvalitet frem for kvantitet
Desværre har kommunalpolitikerne ifølge Anders Bondo Christensen i nogle kommuner ladet sig lokke af KL´s kvantitets-dagsorden.

"Derfor har vi i fælleskab en kæmpe opgave - lærere, tillidsrepræsentanter, kredsstyrelser, hovedstyrelsen - med hensyn til at få rejst kvalitetsdebatten," siger han med henvisning til omdrejningspunktet for den kommende ekstraordinære kongres, som bliver afholdt i Bella Centret d. 9. februar.

Der er ifølge Anders Bondo Christensen nemlig en sammenhæng mellem lærernes mulighed for at levere kvalitet i undervisningen og lærernes arbejdsmiljø.

Den velforberedte lærer
"Det, der skaber kvalitet, er lærerens engagement, og at eleven møder en velforberedt lærer, der har mulighed for at sparre med sine kollegaer. En lærer, der har mulighed for at trække på de støttefunktioner, der er vigtige for, at der er kvalitet i undervisningen," understreger han og fortsætter.

"Der er alle de ting, KL nu begynder at fjerne fokus fra ved at sige, at det kun drejer sig om selve konfrontationstimerne. Altså ud fra mantraet: Jo mere undervisning jo bedre," siger Anders Bondo Christensen.

"Har du et godt arbejdsmiljø, så har du også bedre forudsætninger for at være engageret og levere den gode undervisning. Derfor er der fuldstændig overenstemmelse mellem det, at vi både kæmper for at levere den gode undervisning og et godt arbejdsmiljø for lærerne," pointerer han.
 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.