Britiske lærere demonstrerer mod Cameron

29/6/11 10:01

Nick Allentoft

Udbredt modstand mod pensionsreform i England kan føre til omfattende uro på arbejdsmarkedet.

Omkring 600.000 britiske skolelærere og offentligt ansatte ventes torsdag at gennemføre en sjælden landsomfattende strejke, som er den første protestaktion mod koalitionsregeringens planlagte pensionsreform.
Fire fagforeninger har stemt for at deltage i aktionen den 30. juni for at protestere mod ændringer af pensionerne.
En politiker fra Labour har advaret om, at det kan blive starten på den mest omfattende uro på det britiske arbejdsmarked siden 1926.
Den konservative premierminister, David Cameron, gjorde tirsdag et sidste forsøg på at overtale fagforeningerne til at afstå fra strejken, som blandt andet vil føre til lukninger af 85 procent af skolerne i England og Wales.
Cameron, der er leder af de konservative, dannede i maj sidste år en ny samlingsregering med De Liberale Demokrater.
- At gå i strejke nu, mens forhandlinger stadig er i gang, er en fejl. Det vil gå ud over de folk, som I arbejder for, og det er dårligt for landet, sagde Cameron, der vil hæve pensionsalderen for offentligt ansatte med op til seks år til 66 år.
Cameron insisterer på, at der ikke er andre muligheder, da "pensionssystemet ellers er i fare for at gå bankerot".
Briterne mister langt færre arbejdsdage på arbejdsnedlæggelser end de fleste andre EU-lande.
/ritzau/AFP
 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.