Brønderslev Kommune: Nu er det nok

09/06/2011 14:55

Nick Allentoft

BRØNDERSLEV KOMMUNE: Brønderslevs borgmester og kommunaldirektør raser: Hetz mod leder må stoppe

Lene Hansen, borgmester og Søren Steensen, kommunaldirektør i Brønderslev Kommune er rasende over de seneste dages mediehetz – kulminerende med en demonstration d. 16. juni mod den ansvarlige leder med krav om hendes afgang. De to kræver nu, at politikere på Christiansborg og medier stopper med at deltage i hetzen og i stedet begynder at diskutere, hvordan vi i fremtiden vil sikre os, at samfundet tager hånd om udsatte børn og unge.

”Vores kommune er kendetegnet ved sammenhold, og når en af vores egne hænges ud, så står vi sammen og bakker op. Lederen oplever heldigvis fra både kollegaer, lokale politikere og klienter en bølge af sympati og anerkendelse i disse dage. Men selv sådan en bølge kan stoppes, når MF’ere kræver, at kommunalt ansatte kan retsforfølges og straffes økonomisk. Når politi og anklagemyndighed uden at fortælle os en lyd om det overvejer at iværksætte en efterforskning af vores ansattes arbejde. Når medier lægger spalte- og netplads til hadefulde indlæg fra borgere og brugere. Når vores leder modtager mere end 100 hadefulde mails med trusler på livet, og når der anmeldes en demonstration mod en enkeltperson så er nok altså mere end nok. Det kan ikke være rigtigt, at enkeltpersoner, som har mod til at indrømme fejl på tv, skal udsættes for det her. Vi har beklaget vores ageren i sag. Andre kunne jo passende gøre det samme. Og så håber vi, at vi kan få folk til at forstå, at det ikke er én enkelt person, som har ansvaret for en families færden i det sociale system igennem 15 år. Vi ser med bekymring på udsigterne til, at Danmark fremover kan få folk til at få lyst til at blive offentligt ansatte, når man ved, hvilken gabestok der venter”

De to opfordrer medierne til at kontakte dem for yderligere kommentarer: ”Vi vil rejse en debat om rimeligheden i dette men tør ellers ikke kommentere på sagen. Når vi hører chefanklager Søren Gade i morges sige til P4Nordjylland, at også mediernes omtale af sagen vil indgå i overvejelserne om, hvorvidt der skal rejses tiltale mod vores ansatte, så kan vi naturligvis ikke udsætte dem for yderligere fare ved at omtale kommmuens gøren og laden i denne sag. Hvis det besluttes ikke at rejse tiltale, så vil borgmester Lene Hansen efterfølgende stille op til generelle interviews om sagen og kommunens håndtering.”

Mest Læste

Annonce