Cateringfirma for døve løb med FDB's socialøkonomiske årspris 2010

16/01/2011 22:54

Nick Allentoft

”Og vinderen er Allehånde Køkken”. Sådan lød det, da socialminister Benedikte Kiær kårede årets vinder af FDB's socialøkonomiske årspris på konferencen ”Vækst og velfærd – socialøkonomiske virksomheder, en investering i fremtidens nye løsninger” d. 13. januar 2011.

Allehånde Køkken er en cateringvirksomhed, der laver mad til frokoster, møder, konferencer, events mv. Det helt særlige ved Allehånde Køkken er, at de som en del af virksomheden uddanner og an-sætter døve inden for den gastronomiske verden.

I dommerbegrundelsen hed det bl.a.: ”Vinderen af FDB's socialøkonomiske årspris 2010 er et kerne-eksempel på en socialøkonomisk virksomhed, der står solidt plantet på de to ben, der kendetegner socialøkonomiske virksomheder: et stærkt socialt formål kombineret med fornuftig forretningsdrift”.

Prisen på 100.000 kr. uddeles af Center for Socialøkonomi sammen med FDB, der er hovedsponsor. Målet er at fremhæve rollemodeller blandt socialøkonomiske virksomheder til inspiration for andre – og ikke mindst at sætte spot på de mange velfærdsgevinster, der er ved at tænke virksomhed og samfundsværdi på den måde, man gør i en socialøkonomisk virksomhed.

”Allehånde Køkken er en virkelig god rollemodel for andre socialøkonomiske virksomheder, da de formår at kombinere en solid forretning med at skabe uddannelse og arbejdspladser til en gruppe medarbejdere, der har en masse kompetencer at byde på”, siger Lars René Petersen, direktør Cen-ter for Socialøkonomi.

Thomas Bagge Olesen, administrerende direktør i FDB fortsætter:” Det har været et meget kompetent felt af kandidater til prisen, men jeg er ikke i tvivl om, at vi med Allehånde Køkken har fundet den helt rigtige vinder i en virksomhed, der har en stærk social mission, samtidig med, at man vok-ser som forretning.”

Vinderen er fundet blandt fem nominerede af en kompetent dommerkomité bestående af: Mads Øv-lisen, Center for Samfundsansvar, Bolette Christensen, DI, Vibe Klarup Voetmann, Danner, Peter Neergaard, CBS, Susanne Westhausen, Kooperationen, Bjarne Petersen, Fonden Socialøkonomi.dk og Thomas Bagge Olesen, FDB.

Med æren følger 100.000 kr. samt i alt 10 timers pro bono juridisk og revisonsrådgivning fra Lett Advokatfirma og Beierholm Revision.

Mest Læste

Annonce