Per Clausen stiller op til byrådet

Politik

07/12/2011 09:10

Nick Allentoft

Enhedslistens folketingspolitiker Per Clausen satser på en kommunalpolitisk karriere i Aalborg Byråd.

På Christiansborg er Per Clausen respekteret som en skarp, men lidt usynlig politiker, der er en af hovedmændene bag Enhedslistens succes.
På grund af Enhedslistens rotationsregler er den 54-årige politiker og gruppeformand dog tvunget til at forlade folketinget ved næste folketingsvalg.
Derfor går han efter at blive opstillet for Enhedslisten i Aalborg til kommunalvalget i 2013, oplyser DR Nordjylland.
Da der skal være valg til folketinget senest i september 2015, kan der blive en periode med overlapning, hvor Per Clausen vil sidde på dobbeltmandat.
Men han regner med, at han godt kan klare begge poster i en begrænset periode. Enhedslisten har som parti ingen regler imod dobbeltmandat.
Per Clausen egner med, at Enhedslisten kan få valgt mindst én kandidat ind i Aalborg Byråd om to år.
Her vil partiet pege på en socialdemokratisk borgmester. Mærkesagerne vil ifølge Per Clausen være socialpolitik for de svage grupper, at udvikle Aalborg til en grøn kommune og bekæmpe lukketheden i den kommunale forvaltning.
Enhedslisten fik uden kendte kandidater på listen knap 1900 stemmer i Aalborg ved kommunalvalget i 2009. Det var ikke nok til at komme ind. Til sammenligning fik SF flere end 15.000 stemmer.
Enhedslistens partiorganisation i Aalborg tager først formel stilling til sin kandidatliste i begyndelsen af 2012, oplyser DR Nordjylland.

Mest Læste

Annonce