Dansk film i verdensklassen

28/2/11 8:31

Nick Allentoft

Oscar til Susanne Biers film ”Hævnen” er en ny milepæl i dansk filmhistorie. Kulturminister Per Stig Møller siger:

”Stort tillykke til Susanne Bier og holdet bag ”Hævnen”. Det er fuldt fortjent med en Oscar, fordi ’Hævnen’ er en fremragende film, der på en fængende, konkret og let tilgængelig måde tager fat i livets helt store temaer. Hvor fører den evige hævnvej os hen både i det nære og det globale samfund?

Dansk film har længe markeret sig flot internationalt, og med prisen til Susanne Bier viser vi endnu en gang, hvordan vores lille land med et lille sprogområde kan skabe film, der rækker langt ud over vores geografiske grænser. Det har stor betydning for branding af Danmark, at vi kan levere kunstneriske bidrag, der vækker så betydelig genklang.

Susanne Bier indskriver sig i dansk films fornemme filmhistorie. I 1988 vandt Gabriel Axel en Oscar med "Babettes gæstebud" og i 1989 vandt Bille August med "Pelle Erobreren". Begge film står stadig lysende klart i den internationale filmhistorie og i dag fører Susanne Bier den danske Oscar-historie videre ind i det 21. århundrede.”

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.