Danskerne er blandt de mest it-parate i Europa

09/01/2012 08:33

Nick Allentoft

Danmark er det land i EU, hvor befolkningen er flittigst til at bruge offentlige hjemmesider og digital selvbetjening. EU’s statistiske kontor, Eurostat, har den 14. december offentliggjort den nyeste statistik om de 16 til 74-åriges brug af internet i de 27 EU-medlemslande. Syv ud af ti internetbrugere har indsendt oplysninger til det offentlige

Den viser, at 70 pct. af internetbrugerne i undersøgelsen har indsendt oplysninger til det offentlige via myndighedernes hjemmesider inden for det seneste år. Det er den højeste andel i Europa. I Holland, som indtager andenpladsen blandt de 27 lande, er der godt 50 pct., der har prøvet. Også når det gælder om at finde information på offentlige hjemmesider, ligger Danmark nummer et med en andel på 86 pct. af internetbrugerne.
Mere end tre ud af fire bruger internettet hver dag

Danmark ligger nummer tre på listen, når man ser på, hvor stor en andel af de 16 til 74-årige, der bruger internettet dagligt. I Danmark drejer det sig om 78 pct., mens det i Sverige og Holland, der er på henholdsvis første- og andenpladsen, drejer sig om 80 og 79 pct. Gennemsnittet i de 27 EU-medlemslande er på 56 pct.
Kun briterne handler mere på internettet, end vi gør

Danskerne er også ivrige internethandlende. Der er således 77 pct., der har købt eller bestilt varer via internettet. Kun i Storbritannien er der en højere andel, nemlig 82 pct. der handler mere på internettet end danskerne.
Der er nu flere digitale ældre end ældre, der aldrig har været på nettet

Flere og flere borgere bliver digitale, og særligt blandt de ældre aldersgrupper sker der en stor udvikling. Således er 2011 det første år, hvor der er flere digitale ældre end ældre, der aldrig har været på nettet. Ca. 465.000 ældre mellem 65 og 89 år* har været på nettet inden for de seneste tre måneder, mens knap 400.000 aldrig har været på nettet.

Kilde: Eurostat og Danmarks Statistik, 2011. *Bemærk, at Danmark medtager aldersgruppen 75-89 år i den nationale undersøgelse, som leverer data til Eurostat.

Mest Læste

Annonce