Det offentlige skaber også vækst

01/09/2011 13:34

Den offentlige sektor i Danmark er med til at skabe vækst. Det viser regeringens konkurrenceevneredegørelse. Også DI ved, at det offentlige skaber rammerne for vækst, og organisationen peger på de kommuner, som har det bedste erhvervsklima.

Effektiviteten og kvaliteten af den offentlige sektor i Danmark ligger helt i top, viser en opgørelse fra Verdensbanken. En effektiv offentlig sektor understøtter landets konkurrenceevne, og derfor spiller den offentlige sektor en afgørende rolle for at skabe vækst i Danmark.

Verdensbankens opgørelse er en del af regeringens årlige redegørelse over konkurrenceevnen. Den konkluderer, at vækstvilkårene i Danmark er styrket. Bandt andet fordi det går en smule fremad på uddannelsesområdet.

Men der er stadig lang vej endnu, hvis Danmark for alvor skal have gang i væksten igen, mener FTF.

"Det er glædeligt, at redegørelsen fremhæver den offentlige sektors store rolle i forhold til at skabe vækst. Det understreger, hvor vigtigt det er, at vi både styrker den offentlige og den private sektor, som FTF også pointerer i vores vækstoplæg", siger FTF's formand Bente Sorgenfrey.

Se FTF's vækstudspil Vækst2

FTF vækstkampagneside

De nye tal for Danmarks vækst viste i går en vækst i bruttonationalproduktet på en procent. Det er veldokumenteret, at der er sammenhæng mellem produktivitet og uddannelse, så for at sætte yderligere gang i væksten er der behov for en styrket uddannelsesindsats. I sit vækstoplæg foreslår FTF derfor, at vi uddanner mindst 55 procent af en ungdomsårgang i stedet for de 50 procent, som er målsætningen nu.

FTF Analyse: Danmark uddanner alt for få

DI fremhæver de kommuner, som skaber mest vækst

Også erhvervslivets organisation DI ved, at det offentlige skaber vækst, og organisationen har netop i dag offentliggjort en liste over de kommuner, som skaber det bedste klima for erhvervslivet. Virksomheder har givet deres kommuner point ud fra fx infrastruktur, adgang til kvalificeret arbejdskraft og effektiviteten i kommunernes sagsbehandling.

De tre kommuner, som ifølge DI's opgørelse klarer sig bedst, er Ikast-Brande, Herning og Hedensted.

"Ikast-Brande har vist vejen frem for kommuner over hele landet. Når byen vinder for andet år i træk, viser det, at man ved bevidste politiske valg kan være med til at styrke virksomhedernes konkurrenceevne og skabe lokal vækst. Jeg er imponeret af Ikast-Brandes præstation", siger DI's administrerende direktør Karsten Dybvad.

Mest Læste

Annonce