DF: EU får ingen indflydelse på grænseplan

23/6/11 9:58

Nick Allentoft

EU må køre en sag mod Danmark, hvis man vil gøre noget ved grænseplanen, fastslår Dansk Folkeparti.

EU-Kommissionen skal inddrages forud for hvert enkelt tiltag i regeringens køreplan for en forstærket grænsekontrol.
Det fremgår af et notat fra flere ministerier, der også lægger op til "konstruktive drøftelser med kommissionen", inden de tre faser i køreplanen skal overføres fra papiret til virkeligheden.
Men det betyder ikke, at EU skal kunne ændre en tøddel i køreplanen, fastslår Dansk Folkepartis leder, Pia Kjærsgaard.
- EU må da gerne læse os over skulderen og få tilsendt papirer, hvis det kan give deres arbejde lidt indhold. Men Kommissionen får altså ingen indflydelse på, hvad vi gør, siger Pia Kjærsgaard og fortsætter:
- Hvis de er utilfredse med noget, så må de jo køre en sag mod os, men det tvivler jeg nu stærkt på, at de vil gøre, siger hun.
- EU skal hverken give grønt lys eller sit blå stempel. Og som jeg har forstået, så er det også regeringens holdning, lyder det fra partilederen.
Hun reagerer stærkt på, at EU-Kommissionens formand, José Manuel Barroso, offentligt har luftet en nul-tolerance over for brud på Schengen-reglerne.
- Det er ualmindelig frækt af ham. Det skal han slet ikke blande sig i, og det er helt useriøst, at han kun sidder og læser aviser i stedet for at læse den aftale, det handler om, lyder skudsmålet.
Første fase i aftalen omfatter omgående 50 ekstra mand til toldkontrol. Heraf skal de 30 mand til den dansk-tyske grænse, mens 10 mand skal til færgeforbindelsen i Rødby og Gedser. De sidste 10 ekstra mand skal til Helsingør og til Øresundsforbindelse.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.