DI vil erstatte 40.000 offentlige job med it

03/05/2011 00:00

Nick Allentoft

Et langt mere digitaliseret Danmark i år 2020 vil kunne klare opgaverne i det offentlige med 40.000 færre medarbejdere. Så stor er gevinsten ved at anvende den nyeste teknologi og de smarteste løsninger ifølge et nyt politisk udspil fra erhvervsorganisationen DI.

Udspillet kommer netop som politikerne på Christiansborg forhandler på højtryk for at nå til enighed om tilbagetrækningsreformer og økonomiske reformer, der skal få styr på de offentlige finanser. En digitaliseret offentlig sektor vil samtidig kunne give en del af svaret på, at rekordmange offentligt ansatte vil gå på pension inden for de kommende 10 år.

- Vi kommer her med en samlet plan for, og nogle helt konkrete forslag til, hvordan vi kan arbejde mere effektivt og øge produktiviteten i det danske samfund - ved hjælp af it. Vi opfordrer politikerne til at handle nu, vi har ikke råd til andet, siger direktør Lars Goldschmidt, DI.
Forenkling af det administrative arbejde

DI peger blandet andet på en forenkling af det administrative arbejde og samling af opgaverne i fælles servicecentre. På sundhedsområdet kan undersøgelser og behandlinger foregå ude i patientens hjem ved hjælp af telemedicinske løsninger.

Indenfor kan folkeskolen kan it-baseret, interaktiv undervisning på et halvt år give eleverne en læsehastighed, som de ellers tidligere var tre år om at opnå.
Bør vedtage en abitiøs digital agenda

- Folketinget bør vedtage en ambitiøs digital agenda for hele det danske samfund. Det er nødvendigt, fordi Danmark har særlige problemer sammenlignet med nabo-landene med høje lønomkostninger og lav produktivitetsvækst. Samtidig kommer vi om få år til at mangle arbejdskraft, siger Lars Goldschmidt.

DI lægger i udspillet også op til, at regeringen lancerer en kampagne for at øge brugen af it i mindre og mellemstore virksomheder samtidig med, at der oprettes et nyt videncenter for digitalisering i erhvervslivet.
 

Mest Læste

Annonce