Finansministeriet: Flere midler til de svageste grupper i 2011

02/11/10 12:56

Nick Allentoft

Der er indgået en samlet aftale om udmøntning af satspuljen for 2011. Alle Folketingets partier undtagen Enhedslisten står bag aftalen. Med aftalen er satspuljepartierne enige om at anvende ½ mia. kr. i 2011 til at forbedre vilkårene for svage grupper samt personer på overførselsindkomster. I perioden 2011-2014 udmøntes i alt knap 1,8 mia. kr., jf. tabel 1.

Udmøntningen på ½ mia. kr. i 2011 overstiger den forventede udmøntning i 2011 på godt 300 mio. kr. Det skyldes, at forligskredsen har gennemgået de eksisterende satspuljeprojekter med en tættekam. Gennemgangen har resulteret i, at en række puljer er blevet saneret, og midlerne dermed er frigjort til nye projekter.

Finansminister Claus Hjort Frederiksen er tilfreds med, at det er lykkedes at frigøre penge til gode projekter for de svageste:

”Som finansminister er det jo godt at se, at pengene bruges målrettet og bedst muligt. Det er en øvelse, som vi i denne tid skal huske overalt i den offentlige sektor,” siger Claus Hjort Frederiksen.

Der er med aftalen enighed blandt satspuljepartierne om at afsætte midler til blandt andet følgende initiativer:

* En prioritering af psykiatrien og retspsykiatrien samt en handlingsplan mod stofmisbrug.
* Initiativer målrettet de 29 ghettoområder fra regeringens ghettostrategi.
* Styrket inddragelse af civilsamfundet i den sociale indsats som led i regeringens civilsamfundsstrategi og initiativer målrettet hjemløse.
* En styrket indsats for integration og svage grupper på arbejdsmarkedet.

Claus Hjort Frederiksen udtaler:
”Jeg er tilfreds med, at det er lykkedes at blive enige om en række stærke initiativer, der målrettet hjælper de svageste grupper i samfundet.

Det gælder bl.a. indsatsen i de 29 ghettoområder, som regeringen ønsker at bringe tilbage til samfundet. Andre gode eksempler fra aftalen er hjælpen til sindslidende både i sundhedssektoren og i socialpsykiatrien samt den styrkede inddragelse af frivillige organisationer i den sociale indsats. Det er områder, der ligger regeringen på sinde, og jeg er glad for, at vi nu er nået til enighed med et bredt flertal i Folketinget.”

Se også følgende bilag:

Læs om udmøntning af satspuljen for 2011 her (udmøntningstabel) i pdf

Læs fakta om satspuljen i pdf

Læs aftale om udmøntning af satspuljen for 2011 på socialområdet i pdf

Læs aftale om udmøntning af satspuljen for 2011 på sundhedsområdet i pdf

Læs aftale om udmøntning af satspuljen for 2011 på beskæftigelses-, integrations- og undervisningsområderne i pdf
 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.