FOA: Idiotisk pengespild

08/10/2010 00:00

Nick Allentoft

FOA er rystet over, at Region Midt har klattet over en kvart mia. kr. væk i forbindelse med sygehusbyggeri.  Penge, som nu skal hentes hjem ved besparelser på sygehuspersonalet. ”Det er da toppen af uansvarlighed”, siger Dennis Kristensen, formand for FOA, og fortsætter: ”Er der noget sygehusvæsenet ikke har brug for, så er det, at politikere ikke kan finde ud af at styre byggeprojekter.”

”Nu har sygehusene gennem hele 2010 gennemført den ene prikkerunde efter den anden blandt de sygehusansatte, fordi sygehusene havde en beskeden overskridelse af budgetterne i 2009. En budgetoverskridelse, som til gengæld kom mange gange igen i form af flere behandlinger, undersøgelser og operationer.”

De mange prikkerunder har betydet, at alene FOA’s social- og sundhedsassistenter har måttet se på, at over 700 stillinger forsvinder.

”Og nu kommer Region Midt så oveni i prikkerunderne med yderligere sparekrav som følge af manglende styring af et byggeprojekt ved Skejby Sygehus. Det kan simpelthen ikke passe, at ansatte, der er så hårdt brug for på sygehusene, skal fjernes, fordi politikerne så at sige fyrer for gråspurvene, og lader personalekontoen betale for skandaløse fejlbeslutninger. Det er simpelthen for dumt. Og det er simpelthen dybt urimeligt overfor et hårdtarbejdende personale,” siger Dennis Kristensen.

”Regionerne skal i de kommende år bygge eller ombygge 25 såkaldte supersygehuse. Det betyder massevis af store byggeprojekter i de fem regioner. Sporerne fra Region Midt skræmmer. Derfor er der al mulig grund til at sige til de regionale politikere: Nu må I tage jer sammen. Vi vil simpelthen ikke acceptere, at fejlslagne byggeprojekter i de kommende år tømmer kasserne, og sender kvalificeret personale på gaden. Få de 25 supersygehuse på benene uden tåbelige fejltagelser eller idiotisk pengespild”, siger Dennis Kristensen.
 

Mest Læste

Annonce