Fremtidens ledertalenter skal udfordres

22/01/2011 15:28

Nick Allentoft

Albertslund Kommune tager udfordringen op med den manglende interesse for at indtage lederrollen. Kommunen lancerer derfor i år et talentprogram, hvor den udfordrer de medarbejdere, som har potentialet til at løfte ledelsesopgaven i fremtiden. "De skal have smag for ledelse", lyder det bl.a. fra kommunaldirektør Bo Rasmussen

Ifølge en meningsmåling fra Wilke A/S kniber det med lederambitionerne i det kommunale landskab. Således er det kun hver tiende, der svarer, at de "i høj grad" eller "i meget høj grad" ønsker at blive leder på deres arbejdsplads. Det genkender man i Albertslund Kommune, der tager udfordringen op med den manglende interesse for at indtage lederrollen.

”Vi genkender den og ser den jo også her hos os," udtaler kommunaldirektør i Albertslund Kommune, Bo Rasmussen. Han fortsætter: "Vi skal få øjnene op for, at det ikke kommer af sig selv. Talenterne skal udfordres. Vi skal have fat i de ledertalenter, som kan og vil udvikle fremtidens nye velfærdsløsninger. Derfor spiller vi hos Albertslund Kommune bolden tilbage til talenterne. Har de modet til at udvikle fremtidens velfærdssamfund og stå på mål for det? Det kræver, at de først får mulighed for at være nysgerrige på, om ledelse er noget for dem – og om de er noget for ledelse? Derfor lancerer vi i år et talentprogram, hvor vi udfordrer de medarbejdere, som har potentialet til at løfte ledelsesopgaven i fremtiden. De skal have smag for ledelse.”

Hvis ikke man gør noget aktivt, vil der indenfor en relativ kort tidshorisont blive mangel på ledere i den offentlige sektor. Udover ovenstående skyldes det bl.a., at de store årgange forlader arbejdsmarkedet og går på pension. Derfor lancerer Albertslund Kommune nu i samarbejde med andre kommuner på Vestegnen et talentprogram, som skal give flere mod på ledelsesopgaven og sikre, at der også i fremtiden står kompetente lederaspiranter på spring til at indtage lederrollen i organisationen.

Siden 2004 har Albertslund Kommune i samarbejde med Professionshøjskolen Metropol haft sin egen lokale diplomuddannelse i ledelse, som alle kommunens ledere gennemgår.

Mest Læste

Annonce