Genoptræningsmåtter med blinkende lys og forskellige spil giver

21/02/2012 09:46

Genoptræningsmåtter med blinkende lys og forskelligegenoptræningen et element af leg og konkurrence. I Svenborg er patienter og personale i gang med at afprøve de elektroniske måtter, som et privat firma har udviklet.

Det gælder om at flytte fødderne og finde balancen, når man spiller et af de spil, der følger med de elektroniske genoptræningsmåtter. Måtterne består af et antal firkantede felter, som kan sættes sammen på forskellige måder. Elektronikken i felterne kan få felterne til at lyse og reagere på forskellige måder, når man træder på dem. Fx kan to eller tre personer kappes om at nå at træde på flest felter, som lyser i en bestemt farve.

De elektroniske måtter kan bruges til at motivere patienten i genoptræningen, og patienter og personale på Odense Universitetshospital i Svendborg er netop ved at afprøve måtterne i genoptræningen. Det er firmaet Entertainment Robotics, der med professor Henrik Hautop Lund i spidsen har udviklet de elektroniske måtter, og projektet i Svendborg handler om at afprøve måtterne i genoptræningen af hjerte- og lungepatienter.

Projektet er støttet af Syddansk Vækstforum, og projektperioden slutter i marts. Indtil nu er erfaringen, at måtterne er gode til at skabe motivation i genoptræningen.

"Det er en god måde at tænke leg og konkurrence ind i genoptræningen, og de er et godt supplement til cykling, boldspil og de øvrige redskaber, vi bruger i genoptræningen. Legen øger motivationen hos patienterne", siger fysioterapeut på Rehabiliteringsafdelingen i Svendborg Kim Baadsgaard.

De elektroniske måtter blev også vist frem og demonstreret på FTF's stand på Velfærdens Innovationsdag i januar, og her kunne flere af de besøgende også konkludere, at man lader sig rive med af de spil og konkurrencer, som er indbygget i de elektroniske måtter.

Læs mere om OPI

Mest Læste

Annonce