Greve Kommune og Atea indgår aftale om drift af it

27/07/2011 14:58

Nick Allentoft

Greve Kommune og it-firmaet Atea har i dag indgået en aftale om drift af kommunens it-udstyr. Med aftalen opnår kommunen en årlig besparelse på mere end 1 mio. kroner. Greve Kommune og it-firmaet Atea har i dag indgået en aftale, som overdrager driften af kommunens servere til Atea. Med aftalen forventer Greve Kommune at spare mere end 1 mio. kroner årligt på it-driften.

Overdragelsen vil finde sted løbende frem mod 1. januar 2012, hvor den endelige overdragelse sker. Aftalen omfatter også kommunens to it-driftsmedarbejdere, som vil få ansættelse hos Atea i forbindelse med overdragelsen.

Beslutningen om outsourcing af it-driften sker efter en udbudsrunde, hvor der indkom fire tilbud, hvor Atea havde givet det økonomisk mest fordelagtige.

”Greve Kommune ønsker til stadighed at sikre en stabil og effektiv drift. Derfor valgte vi at konkurrenceudsætte it-driften, som vi hidtil selv har stået for”, siger borgmester Hans Barlach. ”Det viste sig, at vi kunne spare mere end 1 mio. kroner årligt på it-driften, og vi har tilmed høje forventninger til, at vi vil få en fortsat stabil og effektiv drift med uændret serviceniveau ved samarbejdet med Atea. Samtidig giver aftalen adgang til den nyeste teknologi og dermed mulighed for, at vi fortsat kan optimere og digitalisere sagsbehandlingen og servicen over for borgerne”.

Aftalen omfatter drift, overvågning af servere og distribution af software til pc’er. Med placeringen hos en stor udbyder som Atea, vil Greve Kommune kunne opnå flere fordele.

”For slutbrugerne i kommunen kommer det til at betyde en mere problemfri og hurtig drift, og kommunen får mulighed for at koncentrere sig om sine kerneopgaver frem for at skulle holde sig opdateret om den teknologiske platform og sikkerheden”, siger afdelingsdirektør Thomas Peter Kaspersen, Atea.

Greve Kommunes nye og outsourcede model forventes at gå i drift hos Atea den 1. januar 2012.

Mest Læste

Annonce