Greve Kommune og Atea indgår aftale om drift af it

27/7/11 12:58

Nick Allentoft

Greve Kommune og it-firmaet Atea har i dag indgået en aftale om drift af kommunens it-udstyr. Med aftalen opnår kommunen en årlig besparelse på mere end 1 mio. kroner. Greve Kommune og it-firmaet Atea har i dag indgået en aftale, som overdrager driften af kommunens servere til Atea. Med aftalen forventer Greve Kommune at spare mere end 1 mio. kroner årligt på it-driften.

Overdragelsen vil finde sted løbende frem mod 1. januar 2012, hvor den endelige overdragelse sker. Aftalen omfatter også kommunens to it-driftsmedarbejdere, som vil få ansættelse hos Atea i forbindelse med overdragelsen.

Beslutningen om outsourcing af it-driften sker efter en udbudsrunde, hvor der indkom fire tilbud, hvor Atea havde givet det økonomisk mest fordelagtige.

”Greve Kommune ønsker til stadighed at sikre en stabil og effektiv drift. Derfor valgte vi at konkurrenceudsætte it-driften, som vi hidtil selv har stået for”, siger borgmester Hans Barlach. ”Det viste sig, at vi kunne spare mere end 1 mio. kroner årligt på it-driften, og vi har tilmed høje forventninger til, at vi vil få en fortsat stabil og effektiv drift med uændret serviceniveau ved samarbejdet med Atea. Samtidig giver aftalen adgang til den nyeste teknologi og dermed mulighed for, at vi fortsat kan optimere og digitalisere sagsbehandlingen og servicen over for borgerne”.

Aftalen omfatter drift, overvågning af servere og distribution af software til pc’er. Med placeringen hos en stor udbyder som Atea, vil Greve Kommune kunne opnå flere fordele.

”For slutbrugerne i kommunen kommer det til at betyde en mere problemfri og hurtig drift, og kommunen får mulighed for at koncentrere sig om sine kerneopgaver frem for at skulle holde sig opdateret om den teknologiske platform og sikkerheden”, siger afdelingsdirektør Thomas Peter Kaspersen, Atea.

Greve Kommunes nye og outsourcede model forventes at gå i drift hos Atea den 1. januar 2012.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.