Henrik Winther Nielsen ny adm. dir. i Solrød

29/09/2010 01:06

Nick Allentoft

Solrød Byråd har ansat den 48-årige cand. scient. Henrik Winther Nielsen som administrerende direktør i Solrød Kommune. Ansættelsen sker på baggrund af en indstilling fra et enigt ansættelsesudvalg.

Henrik Winther Nielsen har stor erfaring og kompetence i at arbejde i politisk-administrative organisationer. Denne erfaring er opnået gennem hans nuværende stilling som teknisk direktør i Brøndby Kommune. Henrik Winther Nielsen har endvidere syv års erfaring som kontorchef i Københavns Kommune og otte års ansættelse i Miljøministeriet, samt to års ansættelse i Vestsjællands Amt bag sig. Henrik Winther Nielsen har erfaring og viden om politisk servicering, administration og myndighedsforvaltning fra alle administrative niveauer. Han har prøvet en bred vifte af forskellige opgaver indenfor offentlig forvaltning og har tillige mangeårig ledererfaring, som mellemleder og på direktørniveau.

Borgmester Niels Hörup udtaler:
”Vi har lagt vægt på, at den kandidat vi har valgt til at stå i spidsen for organisationen, har evnerne og styrken til at fortsætte udviklingen af Solrød Kommune som en attraktiv bosætningskommune og arbejdsplads i en verden i konstant forandring”.

”Vi ser med forventning frem til samarbejdet med Henrik Winther Nielsen og er sikre på, at han målbevidst kan bidrage til at skabe udvikling, effektivitet, helhed og kvalitet til gavn for alle i Solrød Kommune”

”Solrød Kommunes holdninger og værdier har været en stor motivation for at søge stillingen og jeg glæder mig rigtig meget til at bidrage til en forsat udvikling af kommunen og ikke mindst udviklingen af den kommunale organisation til glæde for borgere, virksomheder og øvrige interessenter” siger Henrik Winther Nielsen.

Forud for ansættelsen har der været et grundigt forløb for at fastlægge og sikre at kravene i job- og personprofilen var klare og entydige for at tiltrække de rigtige kandidater til stillingen som administrerende direktør.

Blandt de mange krav i job- og personprofilen er der særligt lagt vægt på evnen til, at udøve værdibaseret ledelse i en organisation med central styring og decentral ledelse.

Det er kendetegnende for Solrød Kommune at ansvar og råderum er tæt på borgerne.

Henrik Winther Nielsen blev udvalgt blandt 38 ansøgere, og tiltræder som administrerende direktør i Solrød Kommune fra den 1. november 2010.

Mest Læste

Annonce