Herning Kommune indleder afskedigelsessag mod direktør

14/10/10 12:54

Nick Allentoft

Budgetoverskridelsen i 2010 får nu konsekvenser for socialdirektøren i Herning Kommune. Den politiske behandling af budgetoverskridelsen i 2010 får nu konsekvenser for den budgetansvarlige på socialområdet i Herning Kommune.

Herning Kommunes Økonomi- og Erhvervsudvalg har besluttet at indlede en afskedigelsessag mod direktør Leif Westmark fra Social-, Sundhed- og Beskæftigelsesforvaltningen (SSB). Afskedigelsen sker som følge af den politiske behandling af budgetoverskridelsen i 2010.
Uacceptable budgetoverskridelser

- Økonomi- og Erhvervsudvalget blev mandag den 4. oktober præsenteret for et samlet budgetskred på 87 millioner kroner i 2010. Heraf var ca. 20 millioner på socialområdet samt en ekstraregning på 11 millioner kroner for snerydning fra sidste vinter kendt stof. De sidste 56 millioner fordeler sig på flere områder - heraf 26 mio. kr. på socialområdet, som ikke var kendt på forhånd. Så store budgetoverskridelser er helt uacceptable og det får nu konsekvenser for den budgetansvarlige. Samtidig ændrer vi arbejdsgange fremadrettet, så vi ikke kommer i en lignende situation igen. Vi skal og vil have balance i budgettet, så vi fortsat kan være en sund kommune i udvikling, udtaler borgmester Lars Krarup (V).

- Der er ikke den nødvendige tillid til, at den nuværende direktør fremadrettet kan løse opgaven med at få balance mellem det politisk vedtagne budget og forbruget i forvaltningsenheden under den pågældende direktør, fortsætter Lars Krarup.
Kommunaldirektøren konstitueret

Som en konsekvens af afskedigelsessagen mod socialdirektøren overtager kommunaldirektør Ole Jespersen midlertidigt det ledelsesmæssige ansvar for Social-, Sundhed- og Beskæftigelsesforvaltningen, indtil der er fundet en varig løsning.
 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.