Hernings viceborgmester Birgit Jonassen forlader DF

30/12/10 11:03

Nick Allentoft

Flygtningedebat i Dansk Folkeparti får 1. viceborgmester i Herning, Birgit Jonassen, til at forlade sin post.

Dansk Folkeparti mister en betydningsfuld post i Herning. Det er 1. viceborgmester Birgit Jonassen, der nu bliver løsgænger efter lange og svære overvejelse.
- Jeg beklager meget over for mine vælgere, at jeg forlader DF, men jeg føler efterhånden, at der er for meget i den førte politik, der ikke harmonerer med mine holdninger, siger Birgit Jonassen.
Til avisen Danske Kommuner siger hun, at DF har en god socialpolitik, familiepolitik og sundhedspolitik.
- Det har jeg kæmpet for i snart ni år. Men det er lige meget hvad. For hver gang er det flygtninge- og indvandrerdebatten, der fylder det hele, siger hun til Danske Kommuner.
Beslutningen har ikke været nem. Dansk Folkeparti er det eneste parti, Birgit Jonassen har være medlem af siden 1997.
- Men jeg føler, at det er det rigtige at gøre.
Birgit Jonassen blev som den første DF'er valgt ind i byrådet i Herning i 2001. I 2005 blev hun genvalgt og har siden været 1. viceborgmester. Desuden har hun været medlem af regionsrådet frem til seneste valg.
/ritzau/

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.